Зупинили атом — зупинять i «регiоналiв»?

Зупинили атом — зупинять i «регiоналiв»?

Близько тисячі людей, якi так чи інакше постраждали від Чорнобильської трагедії, зібралося вчора, в День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, під стінами Будинку уряду. Вони мали намір не стільки мітингувати, скільки передати можновладцям свою «Резолюцію всеукраїнського чорнобильського руху — ультиматум», в якому наголошують на тому, що влада має виконувати свої обіцянки та рішення судів.

Азаров відмовився від ковбаси і перейшов на іграшки

Азаров відмовився від ковбаси і перейшов на іграшки

В останні дні Прем’єр–міністр Микола Азаров присвятив себе перевірці дотримання споживчих стандартів. У вівторок глава уряду відвідав держпідприємство «Укрметртестстандарт». У цій установі він говорив про власне бачення якості продуктів, а вчора на засіданні Кабміну — про те, що виніс із походу до контролерів якості.

Хто літає вище за «Беркут»

Хто літає вище за «Беркут»

Металеві паркани — зловісний символ української політики. Після загорожі під парламентом фігурантом гарячих новин став паркан біля Апеляційного суду Києва, де триває розгляд скарги Юлії Тимошенко на рішення Печерського районного суду. Вчора міліція знову виставила щільні шеренги навпроти входу до «апеляційного храму Феміди», а ворота замкнула на ланцюг. Адвокат лідерки БЮТ Микола Сірий був змушений долати обидві пере–шкоди: видерся на високу загорожу і стрибнув у натовп «беркутівців» в обладунку.

Кулаком за мирний протест

Кулаком за мирний протест

Директор Херсонського машинобудівного заводу Віктор Слободянюк упевнений: йому помстилися за організацію щоденних акцій протесту, які робітники його підприємства проводять у центрі міста. Однак міліція поки що порушила кримінальну справу за фактом нападу на директора за статтею «хуліганство».

Смертельне безгрошів’я

Смертельне безгрошів’я

В Україні щороку реєструють 17 тисяч нових випадків раку молочної залози — на сьогодні це найпоширеніша онкопатологія серед жінок. Але якщо в цивілізованих країнах світу хворі на рак цілком можуть розраховувати на підтримку держави у дорогому лікуванні, то в Україні онкохворі лишаються сам на сам зі своєю бідою. Киянка Антоніна Омельченко знає про це не з чуток: їй теж нещодавно поставили діагноз «рак молочної залози», один із найагресивніших його видів, що має HER 2–позитивний статус. Аби боротися за життя, Антоніні довелося продати квартиру в Києві. Адже необхідні ліки дуже дорогі: пацієнтка розповідає, що лише одна ампула препарату коштує 24 тисячі гривень. Пройти ж таких курсів треба 18. І це лише перший рік лікування…

Тиснули, залякували... сфальсифікували?

Тиснули, залякували... сфальсифікували?

Попереднє судове засідання відбудеться о 15.30 в Києво–Святошинському районному суді столиці під головуванням судді Юрія Бурбели. Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності Служба безпеки затримала трьох учасників організації «Патріот України» — депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука і Володимира Шпару, — звинувативши їх в організації підготовки теракту в столиці під час святкувань Дня Незалежності 24 серпня. Окрім того, слідчі нібито знайшли листівки екстремістського характеру, провівши обшук в офісі затриманих у центрі Василькова.

Всі статті рубрики