Рятувальники на сто днів

Рятувальники на сто днів

Після довгих переговорів Греція нарешті отримала тимчасовий коаліційний уряд, який було приведено до присяги 11 листопада. Перший за понад 20 років коаліційний кабінет міністрів очолив позапартійний фахівець–техно­крат, колишній віце–президент Європейського центробанку Лукас Пападімос. Серед міністрів — соціалісти з партії ПАСОК, консерватори з досі опозиційної «Нової демократії» та члени крайнього правого угруповання «Народне православне зібрання».

Вибори в театрі маріонеток

Вибори в театрі маріонеток

Європейський Союз і НАТО не визнають вибори президента Південної Осетії, що відбулися минулої неділі. Як наголошується в заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон, Євросоюз, як і раніше, підтримує територіальну цілісність і суверенітет Грузії відповідно до міжнародного права. Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, у свою чергу, зазначив, що проведення виборів у цій невизнаній республіці, яку міжнародна спільнота вважає анексованою частиною Грузинської держави, «не сприяє мирному і довгостроковому врегулюванню ситуації в Грузії».

Не прийшлася до ЛАДу

Не прийшлася до ЛАДу

Партнери по арабському світу посилюють тиск на владу Сирії з вимогами припинити застосування сили проти демонстрантів. Наприкінці минулого тижня Ліга арабських держав ухвалила рішення про призупинення членства Сирії в цій організації. У ЛАД надзвичайно розчаровані тим, що сирійський президент Башар Асад, який на словах неодноразово погоджувався впровадити в життя запропоновані Лігою плани врегулювання внутрішнього конфлікту, на практиці досі робить ставку винятково на силу, жорстко придушуючи антиурядові виступи. Нагадаємо, за інформацією ООН, з початку масових акцій протесту в березні цього року у Сирії загинули більше 3,5 тисячі людей. Влада при цьому покладає всю вину за насильство, яким охоплена країна, на неназвані «терористичні групи», а президент Асад скликає у столиці Сирії Дамаску багатотисячні демонстрації на свою підтримку.

Найпрекрасніше, що створила Земля

Найпрекрасніше, що створила Земля

11го числа 11го місяця 2011 року об 11 годині 11 хвилин за Грінвічем закінчилося загальносвітове голосування задля визначення «Семи нових чудес природи» (New 7 Wonders of Nature). Конкурс проводила швейцарська некомерційна організація «Корпорація нового відкритого світу» (NOWC) та її виконавчий орган New7Wonders Foundation. Відповідно до підбитих підсумків, сімома найбільшими природними чудесами нашої планети визнані: у південній Америці — Амазонка з її дощовими лісами та водоспади Ігуасу; в Азії — затока Халонг, острів Чеджу, парк Комодо і підземна річка Пуерто­Прінсеса; в Африці — Столова гора.

Прощавай, Сильвіо!

Прощавай, Сильвіо!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Найекзотичніший серед європейських керівників уже втретє в своїй політичній кар’єрі розпрощався з прем’єрським кріслом, залишивши Італію самотужки розбиратися з кризою. Кризові часи — не для Сильвіо Берлусконі: мільярдера, фігуранта численних корупційних та сексуальних скандалів, любителя жінок і «красивого життя». Тож минулої суботи він, як і обіцяв, подав у відставку. А вже наступного дня президент Італії Джорджо Наполітано розпочав формальні консультації щодо створення нового уряду. Хоча ще до їх початку мав власну надійну кандидатуру нового прем’єр–міністра, яку підтримує більшість політичних сил країни. Надвечір неділі Наполітано оголосив, що доручає формування нового уряду відомому економісту Маріо Монті.

Всі статті рубрики