«Тривожний чемоданчик»

16.06.2011

Лідерові черкаської об’єднаної опозиції Леоніду Даценку не став у нагоді «тривожний чемоданчик», із яким він у вівторок прийшов на засідання Соснівського райсуду Черкас. Суддя Петро Грабовий не запроторив політика за ґрати, визнавши, що правопорушення в діях Даценка під час нашумілої акції 24 травня не було.

Нагадаємо, тоді черкаська опозиція провела на загородженій площі мітинг протесту, хоча йшлося про судову заборону на такий виступ. «На день проведення акції рішення суду про її заборону на Соборній площі не набуло чинної сили. Тож звинувачення міліції та прокуратури були необґрунтовані, — сказав у коментарі «УМ» Леонід Даценко. — На одну оскаржену заяву про проведення акції протесту у нас було ще три неоскаржені заяви».

За словами опозиціонера, взяти із собою «тривожний чемоданчик» його навчили молоді колеги — активіст молодіжного крила об’єднаної опозиції Сергій Марченко та член громадського об’єднання «Воля ХХІ» Ігор Сичов, котрі відсиділи по три доби за той мітинг. Тож ідучи до суду, пан Даценко прихопив сухарі, воду, зубну пасту, зубну щітку і рушник.

«Я раджу складати такі «тривожні чемоданчики» вже й представникам влади, адже недалеко той час, коли вони знадобляться, зважаючи на політичне свавілля», — попередив Даценко.

Він обурений тим, що досі не розслідувано інцидент, який стався після маніфестації 24 травня, коли невідомі в цивільному затіяли бійку. Хоча опозиція вже давно надала правоохоронцям необхідні фото– й відеоматеріали.