У зону на милицях

У зону на милицях

Щоб привернути увагу світової спільноти та української влади до вирішення соціальних питань чорнобильців та зони відчуження навколо ЧАЕС, інвалід другої групи з містечка Білицьке, що на Донеччині, на милицях має намір пройти близько 3 тисяч кілометрів територією України, Росії та Білорусі. А ще свою незвичну подорож Олександр Мазуренко присвячує 20–й річниці незалежності України.

Для 60–річного Олександра Мазуренка — це не перше випробування тисячами кілометрів, пронизливими вітрами, палючим сонцем та колючими дощами. Благодійна хода — це мірило не лише фізичного гарту, а й прояв його козацького духу, сили й волі.

Першу свою подорож на милицях він здійснив ще у 2000 році. Тоді Олександр перетнув Україну зі Сходу на Захід, від Луганська до Ужгорода. Мужній українець за 72 дні подолав близько 1600 кілометрів. Ту ходу наш земляк присвятив річниці Хрещення Русі. Під час подорожі відвідав святі для нього місця, зокрема Чернечу гору, місце, де на знак протесту проти русифікації вчинив акт самоспалення Олекса Гірник.

Культ Матерi

Культ Матерi

У неділю, 8 травня, відзначаємо День матері. Для багатьох iз нас це привід, струхнувши з плечей вал буденних проблем, згадати про найближчу людину у світі (любов матері, як відомо, безумовна й безмежна). Для відділу культури «УМ» свято стало приводом дізнатися, як народження дитини вплинуло на роботу мам творчих професій.

Всі статті рубрики