Без Шеви, але з надією

12.04.2011
Без Шеви, але з надією

За цей удар Андрія Шевченка вилучили з поля. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Чорні дні трапляються в кар’єрі кожного гравця. Минулий четвер став невдалим для двох лідерів київського клубу — тих самих, які своїми голами вивели команду до чвертьфіналу Ліги Європи. Утім у домашній зустрічі з португальською «Брагою» Олег Гусєв спрямував м’яч у власні ворота, а Андрій Шевченко — заробив червону картку. Причому першу в житті!

Ну й щастить нам із суддями з «неоднозначними» прізвищами. То Педерсен якийсь попадеться, а цього разу — Бйорн Куйперс. Не захотів він проявити милість до капітана «Динамо» Андрія Шевченка і вилучив його з поля за другу жовту картку. І як переконував Шева, що не чув свистка, коли забивав з офсайду, рефері був невблаганний. Хоча чому ж тоді реагував на удар воротар «Браги» Артур? Навіть якщо припустити, що Андрій зумисне проігнорував свисток, думається, арбітр міг хоча б із поваги до персони володаря «Золотого м’яча» не усувати його з поля. Адже саме зірки — такі, як Шевченко, — творять велику гру, і їм можна дещо й пробачати. Тож можна зрозуміти емоції «суперфана» Парамона, який по закінченні гри наздогнав і копнув ногою одного з помічників Куйперса — того, кого міг дістати.

Отже, післязавтра в Португалії Андрій не зіграє. Але його партнери вийдуть на бій під гаслом «за себе й за Шеву». Після домашньої нічиєї ніхто з киян не збирається опускати руки — шанси на півфінал у «біло–синіх» непогані, навіть з урахуванням того, що «Брага» на своєму полі не програє вже досить давненько.

 

ТАБЛО

Ліга Європи. 1/4 фіналу (перші матчі)

«Динамо» (Київ) — «Брага» (Португалія) — 1:1 (Ярмоленко, 6 — Гусєв, 13 (у свої ворота))

«Динамо»: Шовковський,

Д. Сильва, Хачеріді, Юссуф, Попов, Гусєв, Вукоєвич, Ярмоленко, Єременко, Мілевський, Кравець (Шевченко, 46)

Суддя — Куйперс (Голландія)

Вилучення: Шевченко, 62

Київ, стадіон «Динамо», 16 500 глядачів

* * *

«Вільяреал» (Іспанія) — «Твенте» (Голландія) — 5:1 (Марчена, 22; Борха, 43; Нілмар, 45, 80; Россі, 55 — Янко, 90+1), «Порту» (Португалія) — «Спартак» (М, Росія) — 5:1 (Фалькао, 37, 84, 90; Варела, 65; Майкон, 70 — К.Комбаров, 71), «Бенфіка» (Португалія) — ПСВ (Голландія) — 4:1 (Аймар, 37; Сальвіо, 45, 52; Савіола, 90+4 — Лаб’яд, 80).