«Чорна мітка» під ялинку

«Чорна мітка» під ялинку

У другій половині дня 1 січня сомалійські пірати захопили в Аденській затоці алжирське судно «Бліда». Як незабаром підтвердили українські дипломати, серед 27 моряків екіпажу цього судна шестеро — українці. Хоч «Бліда» ходить під прапором Алжиру, орендує судно грецька компанія, і саме вона вестиме переговори, за які взяла на себе повну відповідальність. Наразі всі спроби налагодити контакт із захопниками успіху не мали.

Сонце в «затінку»

Сонце в «затінку»

Перше в цьому році сонячне затемнення вчора могли спо­стерігати й українці — за умови, що над головою було чисте небо, а не суцільна хмарність і завірюха, як у Києві. А першими це астрономічне явище побачили мешканці Алжиру. Торкнувшись земної поверхні о 8.40 за київським часом, півтінь Місяця, рухаючись на схід, пройшла через Північну Африку, Європу, Близький Схід і далі — до Північної Індії та північно–східного кордону Казахстану. У піковій фазі сонячний диск сховався за супутником Землі на 86 відсотків — таким його могли бачити у Швеції, Фінляндії, країнах Балтії та на північному заході Росії.

Святкова ніч на Майдані

Святкова ніч на Майдані

Біля головної української ялинки Новий, 2011–й рік зустрічали близько 180 тисяч людей. Серед них було чимало не киян, які приїхали до столиці навмисне, щоб відзначити прихід нового десятиріччя на майдані Незалежності. Розчарованих знайти було складно: всі висловлювали захват святковими вогниками, якими цього року щедро розцяцькували не лише новорічну ялинку, а й навколишні дерева та будівлі. «А що тісно трохи —то не біда. Так тепліше!» — зізнавалися веселі (в цьому допомогло й прихоплене з дому шампанське) учасники святкування.

Влада проти церкви: план на знищення

Влада проти церкви: план на знищення

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«В Україні є намагання реалізувати масштабний план iз розвалу та знищення Київського патріархату», — заявив у останні дні 2010–го Патріарх Київський і всієї України–Руси Філарет. Він зазначає, що цей план створений у Москві і головна роль у його втіленні відведена органам державної влади. За словами предстоятеля УПЦ Київського патріархату, реалізація цього плану розпочалася влітку минулого року, пiд час підготовки до візиту московського патріарха Кирила. «Ще влітку до Київської патріархії почали надходити перші повідомлення про те, що через чиновників на рівні району і нижче, а також через спонсорів громад на священиків та парафії починається тиск iз метою змусити їх перейти в Московський патріархат. За минулі місяці ця робота лише посилилася — в окремих єпархіях до 70 відсотків священиків пройшли через такі «співбесіди». Хоч як прикро це говорити, але до всіх цих подій прямо причетні представники органів місцевої влади. А одночасність і скоординованість дій свідчить про те, що вони мають підтримку зі столичних кабінетів», — підсумовує патріарх Філарет.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Новий рік зі старими пригодами

У Новий рік зі старими пригодами

У деяких українців новорічні пригоди почалися ще напередодні самого свята. Так, 160 туристів на Закарпатті ледь не зустріли Новий рік на лижному підйомнику. А все через те, що о третій дня на їхній турбазі в селі Вішка Великоберезнянського району відключили електропостачання, повідомляє Центр пропаганди Головного управління МНС у Закарпатській області. Близько двох сотень людей на кілька годин зависли у повітрі. На порятунок відпочивальників оперативно прибули рятувальники, які й визволили лижників, знявши їх з нерухомого підйомника.

Губить людей вода

Губить людей вода

Аж занадто важким видався ранок і наступні кілька днів після новорічної ночі для мешканців селища Сарата Одеської області. У перший же день 2011 року люди десятками (подекуди цілими сім’ями) почали звертатися до лікарів зі скаргами на отруєння. Головним винуватцем своїх бід саратинці небезпідставно вважають місцевий водогін, з якого у передсвятковий вечір 31 грудня раптом потекла вода з характерним запахом нечистот, а вже за добу з’явилися й перші випадки отруєння.

Віфлеємська естафета

Віфлеємська естафета

Громаді Львова пластуни передали Віфлеємський вогонь напередодні Різдвяних свят. Урочистість відбулася 3 січня в кафедральному греко–католицькому соборі святого Юра. Суть акції в тому, аби іскра з місця народження Ісуса Христа потрапила до кожної християнської оселі, адже цей вогонь є символом тепла, миру та злагоди і традиційно розповсюджується напередодні Різдва Христового скаутами всієї Європи.

Всі статті рубрики