Від зими до зими

Від зими до зими

Нині календар континентальних футбольних турнірів став настільки насиченим, що вираз «весняна стадія» втратив своє первинне значення — рік у єврокубках закінчується посеред грудня, а наступний починається вже в середині лютого. На щастя українців, нам буде за кого вболівати на євроарені і в 2011му — три наші клуби вийшли до «плейоф».

Глибоке занурення

Глибоке занурення

Минулих вихідних любителі українського хокею мали аж два приводи засмутитися. Молодіжна збірна змагалася в білоруському місті Бобруйськ на чемпіонаті світу в першому дивізіоні, а національна команда в Броварах виступила господаркою етапу «Єврохокей–челленджу». Скептики отримали чергову нагоду говорити про поглиблення кризи у хокейному господарстві України. Адже «молодіжка» зрештою програла всі поєдинки та понизилась у класі, а головна національна команда, яку очолює канадець Дейв Льюїс, на домашньому льоду стала лише другою — у вирішальному двобої зазнала поразки із великим рахунком від казахів.

Подарунки на іменини

Подарунки на іменини

Нинішній сезон українські «стріляючі лижники» почали настільки успішно, що президент федерації біатлону Володимир Бринзак навіть звернувся до тренерів із запитанням, чи не помилилися вони з часом виходу команди на пік форми. Адже не секрет, що головним стартом для «синьо–жовтих» є березневий чемпіонат світу — саме за його результатами чиновники профільного міністерства оцінять діяльність спортсменів і наставників. А от успіхи на змаганнях престижного Кубка світу держава чомусь не відзначає. Утім, запевнили Бринзака фахівці, все йде за планом.

Добре, але не відмінно

Добре, але не відмінно

З однією нагородою повертаються українські плавці зі світової першості, що завершилася позавчора в Об’єднаних Арабських Еміратах. У новенькому 25–метровому басейні, який спеціально для «мундіалю» посеред пустелі побудували шейхи–мільярдери, срібну відзнаку, побивши рекорд України на 50 м батерфляєм, здобув 18–річний Андрій Говоров — чемпіон Юнацької олімпіади. Представникові Дніпропетровщини, єдиному з четвірки українців, що змагалися в Дубаї, вдалося на рівних конкурувати з лідерами світового плавання, які завітали до нафтоносної держави практично в повному складі. Цікаво, що в Еміратах Говоров примудрився вже втретє за короткий проміжок часу переписати національний рекорд — 22,43 сек. Швидше за нього проплив лише венесуелець Субіратс — 22.40, а бронзову нагороду отримав представник Німеччини Дайблер.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Спортивний зорепад в опереті

Спортивний зорепад в опереті

Якби хтось в Україні вирішив створити алею слави, виклавши на тротуар відбитки стоп відомих українських спортсменів, то такому винахіднику слід було б минулої п’ятниці підійти до Київського національного театру оперети, що поруч із НСК «Олімпійський». Узяти на згадку історичний відбиток можна було й без згоди спортивної зірки, адже на поріг падав густий лапатий сніг. А всередині, під одним дахом, зібралися більше сотні українців, котрі в різні роки ставали переможцями й призерами Олімпійських ігор. Так святкували 20–ту річницю від дня заснування Національного олімпійського комітету України.

Всі статті рубрики