У Харкові вже запахло бузком

08.12.2010

Фестиваль короткометражних фільмів у Харкові знову пройде з французьким шармом. Згоду втретє відвідати батьківщину своєї матері дала актриса Мілен Демонжо, відома за роллю Міледі в «Трьох мушкетерах» та кмітливої журналістки у «Фантомасі». Разом із нею вже вдруге приїде на «Харківський бузок» і П’єр Рішар, прихопивши з собою ще й сина та рідну сестру. Планується, що відомий актор покаже власну виставу і сам же зіграє у ній одну з головних ролей.

За словами начальника обласного управління у справах преси та інформації Вікторії Маренич, і син, і сестра відомого актора мають власні джазові колективи, тому організатори фестивалю запланували провести великий французький вечір. У першій його частині лунатиме музика у виконанні різних колективів, а в другій буде зіграна обіцяна паном Рішаром вистава. «Я так зрозуміла, що травень 2011 року збере у Харкові всю родину Рішарів, раз їм так складно зібратися разом у своєму Парижі», — видала невелику таємницю знаменитої родини пані Маренич.

Французький модельєр італійського походження П’єр Карден прибуде до Харкова у досить незвичному амплуа. Він привезе один із трьох молодіжних театрів, якими опікується за покликом душі. Актори зіграють виставу «Казанова». Причому вже після того, як разом зі своїм наставником побачать у французькій столиці спектакль у виконанні харківського (теж молодіжного) театру «На Лермонтовській, 27». Як і в трупі Кардена, там грають непрофесійні актори. «На цьому заході французи матимуть змогу переконатися в тому, що навесні поїдуть не до міста, в якому з культурою тугувато, — каже Вікторія Маренич, — а навпаки, до міста, де на вистави навіть молодіжного колективу дуже часто неможливо дістати квитки».

Заявки на фестиваль від режисерів оргкомітет прийматиме до кінця березня. Вимоги до учасників незмінні: фільм має йти не довше ніж півгодини і мати мистецьку родзинку. Вже за традицією, роботу конкурсантів оцінюватимуть режисери Алла Сурікова та Володимир Фокін і композитор Володимир Дашкевич.