НОВИНИ ПЛЮС

07.12.2010

Новий ляп Януковича

Адміністрація Президента Віктора Януковича переплутала ім’я льотчика–космонавта Георгія Берегового, який свого часу клопотав про зняття судимостей із майбутьного політичного лідера. Як повідомляє сайт «Остров», в указі Президента «Про відзначення 90–річчя з дня народження Георгія Берегового» по тексту космонавта називають «Григорієм». Після сигналу з інтернету помилку виправили.

Партактив

Новим головою Конгресу українських націоналістів обрано Степана Брацюня. Таке рішення минулої суботи більшістю голосів ухвалили на ХІІІ зборі КУНу, повідомляє прес–служба партії. У промові перед делегатами Брацюнь – медик за освітою, голова правління благодійного фонду «Соборність», почесний член Асоціації кардіохірургів України — наголосив на потребі якісного оновлення партії та активного залучення молоді.

Справа Данилишина

Празький міський суд відмовився випустити під заставу екс–міністра економіки України Богдана Данилишина. Як повідомляє «Радіо Прага», таке рішення суд ухвалив ще в середині листопада, але раніше не мав права про нього повідомити. Колишній міністр уряду Тимошенко пропонував як заставу 10 тисяч євро. На Батьківщині його обвинувачують за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) й інкримінують порушення в держзакупівлях. Данилишин говорить про політичну розправу з боку нової влади й просить притулку в Чехії.

Мер Запоріжжя став безпартійним

Олександр Сін, новий міський голова Запоріжжя, вийшов із лав партії «Батьківщина» — як повідомляє власкор «УМ» Андрій Багнюк, минулої суботи його прохання задовольнило бюро запорізької обласної організації «тимошенківців». Управлінець корейського походження вважає, що в такий спосіб на посту мера зможе представляти всю громаду, а не працювати на користь її частини. Нагадаємо, більшість у міськраді взяла Партія регіонів, яка не бажає співпрацювати з опозиціонером.