Арія Азарова під акомпанемент свисту

07.12.2010

Скандалом обернувся позавчора виступ у Палаці «Україна» в Києві відомої російської оперної співачки Анни Нетребко. Скандал спричинила не уродженка Краснодарського краю й етнічна українка, а Прем’єр–міністр України Микола Азаров та ставлення публіки до нього. Глава уряду прибув на концерт із юрбою охоронців із 18–хвилинним запізненням. Увесь цей час і глядачі в залі, і колектив Національного симфонічного оркестру України, і примадонна оперної сцени Нетребко чекали «високого» гостя.

Лідер Партії регіонів з’явився в партері під патетичний вигук ведучого: «У залі — Прем’єр–міністр України Микола Янович Азаров» — неначе саме він мав співати. Але ображена публіка, яка не пошкодувала сотень гривень за квитки, вочевидь, не чекала від Азарова арій — у залі десятки людей обурено закричали: «Ганьба!» й «Позор!», а сотні — просто «Фу–у–у!»

Концерт, як повідомляє сайт Ukr.net, почався із запізненням і залишив «неприємний осад». Це вже не перший випадок, коли через пізній прихід пана Азарова і його охорони відкладають мистецький захід та спричиняють незручності для пересічних відвідувачів.