НЬЮЗРУМ

04.12.2010

Джаз–марафон на дві країни

Із 2 до 12 грудня в Україні та Польщі вiдбувається Х фестиваль Jazz Bez. Масштабна музична подія охопить 13 міст двох країн, зокрема Харків, Севастополь, Луцьк, Люблін, Перемишль, Варшаву та інші. «Штаб–квартирою» джаз–марафону стало місто Львів.

Цього року на фестивалі виступлять 26 колективів з України, Польщі, Німеччини, Росії, Португалії, Аргентини, Канади, Вірменії, Нідерландів... Як розповідають організатори, родзинкою Jazz Bez–2010 стане поєднання різноманітних джазових стилів: swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz та інших. Фестивальні події проходитимуть як у клубах, так і у великих концертних залах, філармоніях, театрах.

У Коломиї вшанують Кос–Анатольського

Учора розпочався ХХІV Музичний фестиваль класичної музики імені А.Кос–Анатольського. Музичний форум, який є одним iз найдавніших в Україні, цього року приймає Коломийський обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича. Як повідомляють у Міністерстві культури, у фестивалі візьмуть участь артисти з різних міст України. У програмі — концерти класичної та популярної музики, які виконують як уже відомі музиканти та музичні колективи, так і учні музичних шкіл. Традиційним буде концерт iз творів Анатолія Кос–Анатольського, також звучатимуть твори Михайла Вербицького, адже відзначається 140 років від дня його смерті. Окремий день фестивалю буде віддано музиці Фредеріка Шопена.

Завершиться фестиваль 6 грудня.