ХРОНІКА

07.10.2010

Хокей

Помінявши воротаря на шостого польового гравця, кияни врятувалися від поразки у Вітебську за п’ять секунд до завершення третього періоду, а потім здобули два очки в овертаймі. Головний тренер «соколів» Олександр Сеуканд сказав, що його команда проявила справжній чоловічий характер.

Білоруська екстраліга. 12–й тур. «Вітебськ» — «Сокіл» — 2:3 ОТ (Ворошилов, 9 (більш.); А. Волчек, 19 — Шахрайчук, 58; Сальников, 60; Цируль, 63), «Хімік–СКА» — «Гомель» — 2:3 ОТ, «Шахтар» — «Брест» — 3:2 ОТ, «Хімволокно» — «Німан» — 5:4 ОТ, «Металург» — «Металургс» — 6:2, «Шинник» — «Юність» — 2:5.

Лідери: «Юність» — 32, «Металург» — 29, «Німан», «Сокіл» — 23, «Шахтар» — 22.

* * *

За повідомленням деяких українських ЗМІ, основним кандидатом на посаду головного тренера збірної України є 57–річний канадець Дейв Льюїс, відомий за роботою в ролі помічника великого Скотті Боумена в «Детройті». Пізніше він і сам очолював «Ред уїнгз», а також «Бостон». Утім ФХУ поки що цю інформацію не підтвердила.

* * *

Серія «Європа—НХЛ». «Ліберець» (Чехія) — «Бостон» — 1:7, «Мальме» (Швеція) — «Коламбус» — 1:4.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Донецьк» — «Миколаїв» — 77:66 (Васильєвич (14) — Корочкін (11)).

Футбол

Українська перша ліга. Матч 14–го туру: «Кримтеплиця» — «Енергетик» — 1:0 (Антонюк, 51).

Олімпізм

Міністр у справах молоді, сім’ї та спорту Равіль Сафіулін заявив, що у державний бюджет наступного року закладуть 500 млн. доларів на підготовку до проведення в Карпатах Зимової Олімпіади–2022. У 2012 році цю суму планують збільшити вдвічі, а в 2014–му — подати заявку на проведення Ігор. На 2015 рік має бути готово 50 відсотків об’єктів імовірної Олімпіади.

Масовість

Минулої неділі на бориспільському стадіоні «Колос» відбулося спортивно–художнє свято з нагоди закриття Всеукраїнських літніх сільських спортивних ігор–2010. Упродовж багатьох років ці змагання об’єднують навколо фізичної культури мільйони жителів сіл, селищ та містечок з усіх регіонів України — від дітей до дорослих. Серед почесних гостей свята були відомі спортсмени й президент НОК України Сергій Бубка. Організатори — НОК, Мінмолодьспорт і ФСТ «Колос».