Спалахнув «Смолоскип»

Спалахнув «Смолоскип»

У затишній, майже парковій, зоні Донецька будинок по вулиці Північній, 19, в якому міститься центральний офіс усеукраїнської громадської організації інвалідів «Чорнобиль–Допомога», знайти одразу не так просто. Офіс не вирізняється помпезністю, проте останнім часом це скромне, але чепурне приміщення стало для когось кісткою в горлі. Кілька днів тому в ньому сталася пожежа. Буквально за мить крило будинку, а це коридор і п’ять кімнат, охопило полум’я. «Воно розповсюджувалося настільки швидко, що деякі наші співробітники не встигли залишити свої кабінети й опинилися у вогняній пастці, — розповідає «УМ» голова «Чорнобиль–Допомоги» Віктор Тупілко. — Кількох жінок–бухгалтерів iз вогняного кільця вдалося врятувати, лише вибивши вікно та ґрати. Завдяки сміливим діям пожежників, серед яких були і працівники організації, ніхто не загинув, але потерпілі від опіків є. Незважаючи на те, що пожежу було оперативно ліквідовано, збитків завдано серйозних. Повністю вигоріло все крило: меблі, вікна та двері, оргтехніка. Організація лишилася без зв’язку, електрики, охоронної сигналізації».

Молодий для бабусі

Молодий для бабусі

Звичайно, бабуся Зеня з села Велика Плавуча Козівського району не рівня Аллі Пугачовій чи Демі Мур. А дивись же — теж відхопила собі нареченого, майже на 20 років молодшого! Причому в розкошах ніколи не купалася, косметичних салонів не відвідувала і шейпінгом та пластичними операціями не переймалася, тож виглядає, як і більшість її українських ровесниць, які все життя важко працювали на сільській господарці. Зате енергії у неї стільки, що багато хто і з сорокарічних позаздрити може.

Кімната з видом на антикорупцію

Кімната з видом на антикорупцію

Після дебютних заяв про посилення боротьби з корупцією новопризначений військовий комісар Івано–Франківської області полковник Ігор Боловицьких узявся за справу. Як повідомив «УМ» офіцер Західного регіонального медіа–центру Міністерства оборони України підполковник Тарас Грень, у розпал цьогорічної осінньої призовної кампанії на першому поверсі приміщення облвійськкомату вже обладнали кімнату №100 із прозорими скляними дверима та відеокамерами.

Всі статті рубрики