«Маски–шоу» для БЮТ

12.08.2010

Учора вранці під охороною десятьох озброєних бійців спецпідрозділу СБУ почалися обшуки й вилучення документації в офісах комерційних структур «Гуматекс» і «Технохімкомплект», що розташовані на п’ятому поверсі будинку по вулиці Козлова у Сімферополі. Не уникли неприємної процедури і підприємства «Кримзалізобетон» та «Сучасні інформаційні технології» в іншому районі міста. Усі вони афільовані з лідерами кримської організації ВО «Батьківщина», нардепами–БЮТівцями Андрієм Сенченком і Сергієм Веліжанським. Тож фактично була паралізована робота партійного офісу, двох депутатських громадських приймалень, також прес–служба БЮТ АРК — тобто підрозділи, що розміщуються у вищезгаданій будівлі на вул. Козлова.

Почути коментар від самих силовиків не вдалося — телефон відомчої прес–служби на момент написання цих рядків мовчав. Натомість прес–секретар місцевої «Батьківщини» Володимир Єгоров розповів «УМ», що СБУшники заблокували всі виходи–входи до приміщення під приводом обшуку комерційної структури, не називаючи, якої саме. Озброєні люди в масках проникли у приймальні Сенченка й Веліжанського і не допускали туди журналістів.

Одночасно, за словами Єгорова, з черговою перевіркою працівники Контроль–ревізійного управління нагрянули до телерадіокомпанії «Чорноморська», яку теж поєднують із вищезгаданими депутатами. Це при тому, що на все майно «Чорноморки» напередодні наклала арешт­ місцева податкова міліція. Як пояснив на прес–конференції пан Сенченко, так учинили в рамках порушеної ще позаминулого місяця кримінальної справи, в якій проходять певні фізичні особи, що не мають жодного відношення до відомого кримського телеканалу. До цього п’ять місяців поспіль господарську діяльність «Чорноморки» перевіряв відділ iз боротьби з економічною злочинністю місцевої міліції. Що цікаво — за «наводкою» лідера кримських комуністів, нардепа Леоніда Грача. Торік подібну перевірку знову ж таки з подачі Грача проводила прокуратура Сімферополя, але нічого суттєвого не знайшла.

Цей затяжний пресинг (досі продовжується тяганина навколо яхт–клубу «Золотий символ» у Балаклаві, що належить місцевим БЮТівцям) Андрій Сенченко пов’язує зі спробою влади «заткнути рота» опозиційній телекомпанії напередодні регіональних виборів. Також влада хоче «вивести зі строю» партійний осередок партії Тимошенко в Криму, переконаний пан Сенченко. Розрахунок очевидний: адже партійна каса здебільшого підживлюється за рахунок вище згаданих бізнесових структур.