Нехай темно, зате холодно

Нехай темно, зате холодно

Днями столичні енергетики застерегли, що аварійних відключень окремих районів не уникнути: через нещадну спеку мешканці Києва масово скуповують та вмикають кондиціонери, тоді як електромережі цього просто не витримують. Охолоджувальна техніка працює цілодобово і «тягне» від 2,5 до 5 кіловат «на квартиру», тоді як внутрішньобудинкові мережі розраховані на значно менші навантаження. «Наразі компанія вживає спецзаходів режимного характеру. Зокрема, здійснюються переключення мереж та обладнання за особливою схемою залежно від навантажень протягом доби та стану мереж у районах. Це дозволяє оперативно реагувати на зміни та утримувати баланс складної системи електропостачання столиці», — заявив головний інженер АК «Київенерго» Юрій Гладишев.

Замкнуло в шостому

Замкнуло в шостому

Учора о 6:36 по лінії «101» надійшло повідомлення, що неподалік станції «Федорівка» горить шостий (купейний) вагон пасажирського потяга «Москва—Євпаторія». Спалахнувши в приміщенні для провідників, вогонь швидко поширився на ще шість сусідніх купе, а дим системою вентиляції заповнив і решту. Провідники зірвали «стоп–кран» і відчепили вагон, з якого люди почали вистрибувати ледь не на ходу. Услід за постраждалим у степу зупинили чотири потяги на Крим, а рух залізницею перекрили. Пасажирів евакуювали і розмістили в залі підвищеної комфортності вокзалу Мелітополя, де їх забезпечили питною водою, медикаментами та бутербродами; оговтатися від шоку потерпілим допомагали лікарі–психологи, а мерія запропонувала до їхніх послуг два готелі.

День флоту — як день перемоги

День флоту — як день перемоги

За сучасною російською традицією, день Військово–Морського флоту Російської Федерації святкують на найменшому й найслабшому з її флотів — Чорноморському, зате — на українській території, у Севастополі. Хоча це свято росіяни відзначають 25 липня, урочистості почалися ще вчора. А на кульмінацію дійства чекають Президента України Віктора Януковича, російського прем’єра Володимира Путіна та московського патріарха Кирила, який саме їздить Україною. Не виключають і візиту президента РФ Дмитра Медведєва, і вже точно приїде скандальний московський мер Юрій Лужков, який свій візит анонсував низкою свіжих заяв про «русскій город Сєвастополь», за які МЗС України цього разу його лише «посварило пальчиком».

Під пресом — «Вільна Одеса»

Під пресом — «Вільна Одеса»

У ніч на п’ятницю група співробітників міліції у цивільному ввірвалася до приміщення одного з одеських інтернет–клубів, де розміщувався головний сервер інтернет–версії газети «Вільна Одеса». Правоохоронці вигнали з приміщення відвідувачів, побили представника видання і вивели з ладу обладнання. Також вивезли у невідомому напрямку один із системних блоків, розповів «УМ» редактор Володимир Ущаповський, зазначивши, що у знищенні інтернет–версії видання були задіяні співробітники управління Держслужби боротьби з економічною злочинністю управління МВС області. «Причому міліція явно виконувала політичне замовлення: незважаючи на присутність операторів місцевих ЗМІ, що вели відеозйомку, одному з представників «Вільної Одеси» викручували руки і били його», —каже Ущаповський.

Прорив через Британію

Прорив через Британію

Двадцять літаків Ан–158 продасть український «Антонов» російській компанії «Іллюшин Фінанс Ко» за 500 мільйонів доларів. Як зазначив гендиректор російської компанії Олександр Рубцов, до кінця року «ІФК» має намір збільшити замовлення на Ан–158 до 60 машин. Наразі росіяни вже замовили також 130 українських літаків Ан–148. Для Ан–158 авіасалон у британському «Фарнборо» є першим виходом у світ, і як тепер видно — цілком успішним. «Сьогодні ми підписали перший контракт на постачання Ан–158. Це дуже важливий результат для всіх учасників програми», — зазначив генеральний конструктор АНТК імені Антонова Дмитро Ківа.

Забуті в Альпах

Забуті в Альпах

20 липня двоповерховий екскурсійний автобус фірми–перевізника Sas International Transportation, яким люди поверталися додому, зламався на гірській дорозі поблизу французько–швейцарського кордону. Тож 83 українцям, які мандрували по храмах Європи, три дні поспіль довелося жити покинутими напризволяще в Альпах, вислуховуючи день за днем обіцянки представників компанії ось–ось відправити їх додому. «Особа, з якою був укладений договір про транспортне обслуговування, приватний підприємець Сасін Володимир Михайлович (він же і власник автобуса), за умовами договору повинен був надати інший автобус, яким ми могли б за обумовленим маршрутом доїхати додому, — кажуть постраждалі. — Однак уже третій день простоюємо в селищі Жунь (Франція). Умови договору не виконуються». За словами прочан, власник автобуса на другу ніч простою прислав техніка, який, на жаль, не зміг вирішити проблему з транспортним засобом.

Митці «розпустили руки»

Митці «розпустили руки»

У парку «Гірка Крістера», що на Виноградарі, розпочали малювати картину, яка невдовзі ввійде в історію як найбільша в Україні й така, що матиме найбільшу кількість авторів. Долучитися до її створення може кожен охочий, а керувати загальним процесом буде відомий художник Геннадій Гутгарц. Він спеціалізується на хепенінгах, у яких процес створення є важливішим за результат.

Всі статті рубрики