Єлизавета Бризгіна: Головне — не участь, а перемога

Єлизавета Бризгіна: Головне — не участь, а перемога

Її батьки — Ольга та Віктор Бризгіни — уславлені радянські легкоатлети, які на двох здобули п’ять олімпійських нагород — чотири золоті й одну срібну. Левова частка олімпійського дорогоцінного металу, що лежить у сімейній скарбничці Бризгіних, завойована саме Ольгою Аркадіївною. А нещодавно вже 20–річна Єлизавета Бризгіна, донька спортивного сімейства, як дві краплі води схожа на маму, підхопила переможну естафету. На командному чемпіонаті Європи в норвезькому Бергені Ліза виборола «золото» на 200–метрівці. Це була її перша гучна вікторія на дорослих змаганнях. І саме ця перемога має стати точкою відліку для майбутніх олімпійських звершень Бризгіної–молодшої. Таку думку на церемонії нагородження найкращого спортсмена червня висловили й Лізин особистий наставник Володимир Федорець, і державний тренер з легкої атлетики Валерій Александров.

Про те, коли і як Єлизавета планує повторити батьківські подвиги, кореспондент «УМ» дізнався «з перших рук».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кавказький фініш

Кавказький фініш

Позавчора ввечері 11 поєдинками завершився другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. На етапі, коли змагалися винятково чемпіони своїх країн, особливих сенсацій не трапилося, хоча окремі матчі проходили за неабиякої напруги.

Не змагалися, а моржували

Не змагалися, а моржували

Тоді як більша частина Північноамериканського континенту перебувала під впливом нестерпної спеки, у канадському містечку Роберваль нічого не нагадувало про глобальне потепління — повітря прогрілося лише до 22 градусів. Зрозуміло, що за таких умов озеро Сен–Жан, де відбувався шостий чемпіонат світу з плавання у відкритій воді, навряд чи могло мати комфортні кондиції. За повідомленням організаторів, минулої неділі, коли на старт 10–кілометрової дистанції вийшли чоловіки, на окремих ділянках температура водички становила лише 16 градусів.

Останнє «золото» Європи

Останнє «золото» Європи

Учора чемпіонат Європи в німецькому Лейпцигу фінішував розіграшем двох останніх комплектів нагород у командних змаганнях. Основні надії в шостий день турніру ми покладали на майстринь фехтування на шаблях. І тріумфаторки Олімпіади–2008, чемпіонатів світу та Європи — жіноча збірна у складі Ольги Харлан, Олени Хомрової, Галини Пундик і Ольги Жовнір — не підкачали.

Всі статті рубрики