Диви, зупинка заговорила!

13.07.2010

У Тернополі розпочато створення мережі «розумних» зупинок громадського транспорту. Автори цієї оригінальної ідеї — працівники рекламно–продюсерської агенції «Профі–арт» Олег Нитка та Андрій Грицишин — вирішили, що раз люди вимушені проводити на зупинках певну частину свого часу, то треба допомогти їм не гаяти його даремно. Для цього вони пропонують постійно забезпечувати місця, де тернопільці очікують на громадський транспорт, максимумом корисної та цікавої інформації. Зокрема останніми новинами міського життя, прогнозом погоди, соціальною рекламою тощо. Все це має звучати з ретрансляторів і обходитиметься для мешканців і гостей міста абсолютно безкоштовно.

Пасажирам «розумні зупинки» допоможуть орієнтуватися на незнайомих вулицях: вони «підказуватимуть», куди і яким маршрутом можна дістатися. Автори сподіваються, що їхній проект (втілювати його вони наразі збираються за власний кошт) допоможе орієнтуватися в місті й незрячим людям.

Сподіваючись на розуміння і підтримку з боку міської влади, новатори пропонують їй свої ретранслятори для озвучення актуальної інформації з життя міста. Також на «розумних» зупинках планується трансляція музики та пісень як молодих тернопільських виконавців, так і вже відомих співаків і гуртів (але винятково україномовних!). Однак усе це не повинно заважати громадському спокою, тож режим озвучення зупинок буде чітко регламентований відповідно до всіх вимог чинного законодавства.