Врятувались на кладовищі

Врятувались на кладовищі

Учора, в день святих Петра і Павла, біля вірменської церкви в Чернівцях урочисто відкрили відновлені скульптури апостолів. Довгий час статуї покровителів храму вважали втраченими, аж поки один із мешканців міста, пенсіонер Валерій Квітко, не знайшов їх на занедбаній могилі кладовища на вулиці Зеленій. З’ясувалося, що один із працівників складу, на який у радянські часи було перетворено храм, аби скульптури не знищили і не попсували, перевіз їх на могилу своїх батьків на православне кладовище. Там, власне, вони й перебували весь цей час.

Диви, зупинка заговорила!

Диви, зупинка заговорила!

У Тернополі розпочато створення мережі «розумних» зупинок громадського транспорту. Автори цієї оригінальної ідеї — працівники рекламно–продюсерської агенції «Профі–арт» Олег Нитка та Андрій Грицишин — вирішили, що раз люди вимушені проводити на зупинках певну частину свого часу, то треба допомогти їм не гаяти його даремно. Для цього вони пропонують постійно забезпечувати місця, де тернопільці очікують на громадський транспорт, максимумом корисної та цікавої інформації. Зокрема останніми новинами міського життя, прогнозом погоди, соціальною рекламою тощо. Все це має звучати з ретрансляторів і обходитиметься для мешканців і гостей міста абсолютно безкоштовно.

Войовнича Миролюбівка

Войовнича Миролюбівка

Проблема вивезення побутових відходів із Тернополя — вони залишаються в міських контейнерах уже тиждень — ще більше загострилася. Попри те що селяни прилеглого до міського сміттєзвалища села Малашівці не пускають туди сміттєвози, у п’ятницю були заблоковані й будівельні роботи з облаштування нового сміттєвого полігону біля села Миролюбівка Тернопільського району. Нагадаємо, що саме там навесні цього року почали начебто цілком законно споруджувати новий полігон для тимчасового (до вирішення питання із запуском сміттєсортувальної лінії та сміттєпереробного заводу) складування герметично закритих тюків зі сміттям.

Гуральня у підвалі

Гуральня у підвалі

Пересічні відвідувачі ринку в місті Калинівка на Вінниччині ніколи б не подумали, що мікроавтобуси, з яких реалізатори жваво торгували цукром, — то лише прикриття для набагато серйозніших оборудок. Тільки невелика кількість причетних до «лівого» бізнесу знали, що за мішками з цукром стоять великі картаті сумки, вщерть заповнені пляшками–«півторашками» з горілкою місцевого розливу і призначені для інших покупців. Для того щоб накрити групу мокрим рядном, співробітники податкової міліції кілька місяців «вели» зловмисників, а потім оперативники одномоментно нагрянули до чотирьох фігурантів справи.

Винна і... вільна

Винна і... вільна

На Черкащині судили шахрайку. Три місяці тому в селі Грушківка Кам’янського району жінка примудрилася вкрасти у немічних 82–річної господарки та її 96–річного, прикутого до ліжка, чоловіка 28 тисяч гривень, зайшовши буцімто купити пір’я. Історія стала резонансною в області ще й тому, що шахрайку міліція спіймала. Сусідка стареньких, побачивши біля двору чужий автомобіль, записала його номер крейдою на порозі. Так зловмисницю впіймали разом із грошима і порушили кримінальну справу за статтею 190 — «шахрайство».

Всі статті рубрики