Смертельний фінал

Смертельний фінал

Фінал чемпіонату світу з футболу для Уганди ознаменувався трагедією. Щонайменше 64 людини загинули та 65 отримали поранення внаслідок двох вибухів, які прогриміли у столиці країни Кампалі під час трансляції фінального поєдинку між збірними Іспанії та Голландії. Як повідомляє Бі–Бі–Сі з посиланням на місцеві правоохоронні органи, перший вибуховий пристрій спрацював у регбі–клубі, а другий — в ефіопському ресторані. В обох випадках приміщення були переповнені вболівальниками, які стежили за вирішальним матчем у ПАР.

«Ми є народ!»

«Ми є народ!»

Наприкінці минулого тижня в Іспанії вирували не лише футбольні пристрасті. У неділю національна збірна, кістяк якої становлять вихідці з автономної спільноти Каталонія, виграла чемпіонат світу в ПАР, а напередодні сотні тисяч каталонців вийшли на вулиці Барселони, щоб підтримати незалежність свого регіону. Демонстрацію під гаслом «Ми є народ. Ми вирішуємо» спровокувало рішення Конституційного суду, який постановив, що в Іспанії є лише один народ — іспанський. Цим самим рішенням, ухваленим два тижні тому, КС Іспанії також скасував кілька параграфів каталонського автономного статусу. Тому участь у позавчорашній демонстрації взяли не лише звичайні барселонці, а й голова регіонального уряду Каталонії, соціаліст Хосе Монтілья.

Заткнути дірку: спроба номер два

Заткнути дірку: спроба номер два

За новими подіями решта світу почала потроху забувати про екологічну катастрофу в Мексиканській затоці. А тим часом проблему не вичерпано. Нафта з «відкоркованої» після руйнації видобувної платформи концерну «Брітіш петролеум» свердловини і досі витікає в море, хоча й у менших, ніж раніше, кількостях. Проте фахівці «БП» запевняють: прогрес у боротьбі з витоком є, і неабиякий.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики