НОВИНИ ПЛЮС

10.07.2010

Новий арешт у справі про газ «Росукренерго»

Учора співробітники Служби безпеки України затримали колишнього заступника голови НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка — за «низку зловживань в економічній сфері». Цю інформацію агенції УНІАН підтвердила речник СБУ Марина Остапенко. Почато відповідні слідчі дії. Очевидно, що йдеться про розслідування кримінальної справи за фактом завдання дер­жаві збитків у зв’язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом компанії «Росукренерго» до НАК «Нафтогаз».

Тим часом адвокати екс–глави Держмитслужби Анатолія Макаренка, обвинуваченого в незаконному розмитненні газу «РУЕ», просять Верховний Суд скасувати рішення про правомірність утримання Макаренка під вартою строком на два місяці.

Міністр оборони втримався в кріслі

За підсумками позавчорашнього засідання РНБО міністр оборони Михайло Єжель залишився працювати на посаді. Попри критику з вуст Президента Януковича, Радбез не ухвалював кадрових рішень щодо ситуації в армії. «Я ж перед вами, живий і здоровий... Грошей дадуть... Президент дав доручення працювати для того, щоб Збройні сили були гідні і відповідали певному рівню», — прокоментував міністр наслідки наради.

Опір закону про судоустрій

БЮТ має намір оскаржити в Конституційному Суді закон «Про судоустрій і статус суддів». Про це заявила на прес–конференції лідер блоку Юлія Тимошенко. За її словами, «норми закону «Про судоустрій і статус суддів» прямо суперечать не тільки Конституції, а й низці рішень самого КС».

СБУ знову в Київраді

Учора зранку СБУ провела нові обшуки й виїмку документів у Київраді, цього разу — в голови постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Олексія Євлаха та начальника Управління з питань землекористування та містобудування Світлани Макеєвої.