Небо прояснилося — видно збитки

Небо прояснилося — видно збитки

Лише впродовж останньої доби на Львівщині підтоплення зазнали 78 населених пунктів у Пустомитівському, Дрогобицькому, Миколаївському, Жидачівському, Стрийському, Городоцькому, Мостиському, Сколівському та Старосамбірському районах області. «Плавають» 228 житлових будинків, 248 господарських будівель, понад 7 тисяч сільськогосподарських угідь. Також негода зруйнувала два мости, інформують рятувальники. А ось тернопільським еменесникам, які допомагали боротися з повінню буковинським колегам, довелося терміново повернутися назад. Позавчорашні зливи надзвичайно погіршили ситуацію на Тернопільщині. Так, у багатостраждальному селищі Коропець Монастирського району, яке чи не найбільше потерпіло під час повені 2008 року, в ніч із четверга на п’ятницю кількість евакуйованих із підтоплених будинків зросла втричі — станом на вчорашню обідню пору більше півсотні осіб із 18 приватних будинків. Наразі вони тимчасово підселені до родичів та сусідів, чиї будинки стоять вище від рівня Дністра. У селі Вістря цього ж району відселено вже 25 осіб.

Ровер для Федоровича

Ровер для Федоровича

Учора українському Президенту виповнилося 60. Як запевняють в адміністрації Президента, у свій день народження Віктор Янукович працював у звичному режимі, зокрема вчора у нього відбулася зустріч із президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, який прибув в Україну з офіційним візитом. А вже ввечері тости за здоров’я глави держави піднімали на території державної резиденції «Залісся».

Українська острова Крим

Українська острова Крим

Для переважно російськомовного Криму справжньою подією є вихід кожного номера єдиної україномовної на пів­острові «Кримської світлиці», особливо після того, як три місяці газета Міністерства культури України не виходила зовсім. В останньому числі — матеріали про депортацію як явище, про перше в історії Криму святкування дня кримськотатарського прапора «Тарак» («Кок–Байрак»), репліка на кримську прес–конференцію російського журналіста Дмитра Кисельова «Національні інтереси України та Росії: в чому вони збігаються і де розходяться?»

Засмерділо виборами

Засмерділо виборами

Два тижні тому міський голова Роман Заставний вжив на прес–конференції винесений у заголовок вислів в образному, так би мовити, значенні. Втім не виключено, що він передбачав чи й знав, що його чекає незабаром. Уже цього тижня обласний центр знову почав потопати у смітті, оскільки група мешканців сусіднього з головним тернопільським сміттєзвалищем села Малашівці знову вкотре перекрила туди в’їзд для сміттєвозів. У місцевому політикумі вже мало хто сумнівається, що продовження сміттєвої війни має політичну складову й пов’язане з новопризначеними місцевими виборами. Адже сміттєва карта залишається козирною для противників діючого міського голови.

Урок французької

Урок французької

В українських чиновників I та II категорії є всього п’ять років, аби вивчити бодай одну іноземну мову. До того ж не українську, яка для деяких держслужбовців досі залишається іноземною, а англійську або французьку. Така вимога передбачена в пакеті законопроектів про державну службу, який розроблено з подачі Президента України Віктора Януковича. Якщо документи будуть ухвалені, то високопоставлені чиновники муситимуть вивчити мову до 2015 року.

Щастя вимірюється в євро

Щастя вимірюється в євро

В Україні мало кому пощастило бачити перший ігровий фільм відомого документаліста Сергія Лозниці «Щастя моє», тому що у прокат кінокартина вийде лише у вересні. Але слава про нього поширилася на всю Європу. Адже у травні увага кінознавців із різних країн була прикута до 19–ти претендентів на «Золоту пальмову гілку» в Канні. На жаль, «Щастя моє» не отримало жодної нагороди, та світова прем’єра відбулася на гідному рівні. У червні Сергій почав збирати перші нагороди. Варто підкреслити, що «Щастя моє» хоча й висилали на різні міжнародні кінофестивалі, але призи фільм отримує поки що лише в Росії. Може, тому, що події розгортаються в цій країні. У стрічці йдеться про далекобійника, що губиться в глухомані російської провінції.

З лопатою на Шевченка

З лопатою на Шевченка

Учора зранку в Каневі бригада робітників почала знімати верхній шар землі з могили Тараса Шевченка. Робітники запевняють, що є співробітниками МНС із Севастополя, які займаються протизсувними роботами. «Проблема ерозії ярів на Тарасовій горі є, але не на могилі Кобзаря. На такі роботи у цієї бригади немає ліцензії, котру повинні видавати Мінрегіонбуд та Мінкультури. Все це мають робити тільки реставратори», — обурюється Ігор Ліховий, колишній генеральний директор Шевченківського національного заповідника і міністр культури.

Майбутнє моделюй сьогодні

Майбутнє моделюй сьогодні

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цьогоріч 11 липня пройде під девізом «Кожен враховується», повідомила директор Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Ехсан. «Ми використовуємо цей день, щоб привернути увагу і урядів, і неурядових організацій, і суспільства до тих проблем, які існують у сфері народонаселення та розвитку, в галузі репродуктивного здоров’я та гендерної рівності у різних країнах», — розповіла Ехсан. Експерти вже наголошують на необхідності підраховувати кількісні та якісні характеристики жителів країн, оскільки такі дані дадуть змогу керівникам держав оцінювати поточні та майбутні потреби людей. Динаміка населення (зростання або зменшення його кількості), статево–вікова структура, характеристики народжуваності та смертності, параметри міграції, якісні характеристики — впливають абсолютно на всі аспекти соціального та економічного розвитку країни.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики