«Кривосуддя» за парканом

«Кривосуддя» за парканом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Останнім часом мешканцям Києва, які намагаються врятувати свій двір і зелені насадження від забудови, живеться непросто. Незважаючи на те, що більшість конфліктних будівництв відбувається без належного оформлення документів, забудовники свою справу доводять до завершення. Протестувальники ж стають жертвами свавілля охоронців, міліції та судочинства.

Ось один із таких прикладів. Чотири місяці в Печерському суді розглядають справу Олександра Гудими — противника будівництва багатоповерхівки на бульварі Лесі Українки, 7—9. Його звинувачують у хуліганстві і нападі на охоронця будівельної організації. Сусіди Гудими переконані: Олександр відстоює інтереси громади, а будівництво є незаконним.

Підігрітий тариф

Підігрітий тариф

У рахунках, котрі прийдуть киянам у серпні, будуть уже зовсім не ті цифри, до яких вони звикли. Комунальні тарифи підвищаться приблизно на 30%. Централізоване опалення для населення за наявності лічильників становитиме 184,41 гривні за 1 гігакалорію (замість 130,6), за їх відсутності — 2,26 гривні за 1 квадратний метр опалювальної площі на місяць (було 1,6 гривні). Тариф на гаряче водопостачання за наявності лічильника становитиме 11,75 гривні за 1 кубометр (було 8,8 гривні); за його відсутності у квартирах із ваннами, обладнаними душами, за одну людину на місяць — 41,14 гривні (було 30,8 гривні). Загалом, за підрахунками мерії, це збільшить рахунок за квартплату на 17,5%. Із серпня за однокімнатну квартиру в середньому замість 191 гривні доведеться заплатити 222; за двокімнатну замість 361 — 423; а квартплата на трикімнатну зросте з 495 до 580 гривень.

Всі статті рубрики