«Вовк» проти «зеленого»

«Вовк» проти «зеленого»

Учора депутати Федеральних зборів Німеччини обирали нового президента замість Херста Келера, який 31 травня подав у відставку. З першої спроби призначити нового главу держави не вдалося — кандидат від правлячої коаліції ХДС/ХСС та Вільної демократичної партії, прем’єр–міністр Нижньої Саксонії Крістіан Вульф, не набрав абсолютної більшості голосів. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», за Вульфа проголосували 600 із 1244 депутатів. А для перемоги потрібно 623.

Небо. Літак. Сонце

Небо. Літак. Сонце

Сьогодні науковці, які досліджують альтернативні джерела енергії, та захисники природи з усього світу, затамувавши подих, стежитимуть за першим цілодобовим польотом літака «Сонячний імпульс». «УМ» уже повідомляла про цей унікальний проект, що його впродовж останніх семи років реалізує група швейцарських учених та дослідників. Очолюють її представник славетної родини підкорювачів океанських глибин і небесних висот Бертран Піккар та його колега Андре Боршберг. Нагадаємо, 2012 року ці двоє планують облетіти навколо світу на літаку, який використовує винятково сонячну енергію.

«Вітрильник» у космосі

«Вітрильник» у космосі

Ще трохи, і літати на сонячній енергії можна буде не лише в земній атмосфері, а й далеко за її межами. Як повідомляє сайт Space.com, японці першими у світі почали амбітну програму використання сонячного випромінювання як рушійної сили для космічних кораблів майбутнього. Днями космічний корабель під назвою «Ікарос» у кілька етапів розгорнув на навколоземній орбіті спеціальне вітрило, площа поверхні якого становить 200 квадратних метрів. У цю спеціальну супертонку мембрану вдаряються фотони — частинки сонячного світла. Фахівці Японської космічної агенції (Jaxa) уважно стежать за польотом, щоб переконатися, чи набирає корабель швидкість, залишаючись при цьо­му керованим. Якщо експеримент виявиться вдалим, сонячне світло може стати космічним пальним майбутнього. Наразі дані з відеокамери, встановленої на кораблі, свідчать, що розгортання вітрила відбулося згідно з планом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики