Кінопросвіта, або Старі новації школи капіталізму

Кінопросвіта, або Старі новації школи капіталізму

У попередній статті про підсумки Московського міжнародного кінофестивалю йшлося про фільми конкурсної програми, створені кінематографістами колишнього соціалістичного табору. Здебільшого в них аналізувалися уроки недавньої історії — ті самі, які в Україні так і не бажають засвоювати...

Що приховував Нострадамус

Що приховував Нострадамус

«Я приречений передавати відомості, в яких нічого не розумію, — стверджує уславлений провидець у романі «Nostradamus. Таємниця пророка» Маріо Ридінґа. — Я можу тільки мріяти, що після мене прийдуть інші люди, з ліпшим розумінням багатьох речей». Саме це й складає інтригу книги, що вийшла у видавництві «Клуб сімейного дозвілля», кидаючи її героїв у шалену круговерть карколомних пригод.

А ти цілуй її

А ти цілуй її

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Колін Серо український глядач знає завдяки її відомій роботі «Троє чоловіків і немовля в колисці», що в 1985 році стала сенсацією у світі кіно і навіть знайшла відгук у вигляді голлівудської версії. На днях вітчизняні любителі кіно мали нагоду познайомитись із французькою режисеркою поближче, адже в київському Будинку кіно пройшла прем’єра її нового документального фільму «Локальні підходи до глобальної шкоди».

Кайф без допінгу

Кайф без допінгу

Не кожна літня забава може похизуватися концепцією, розробленою на декілька років наперед. Екофестиваль «Трипільське коло», який вчетверте проходить під Києвом на полях Ржищева, запозичив у наших предків не тільки назву, а й знаки–символи: води, землі, повітря та вогню. Цього року цикл завершується, тож не дивно, що фестиваль буде наймасштабнішим і найнасиченішим на події. Він і раніше не нарікав на скромність і нудьгу. У Ржищеві для відпочинку знаходилося все, чого душа бажає. Та й організатори намагалися продумати програму так, щоб у відвідувачів не було часу сумувати. Цього разу, починаючи від сьогодні, тобто з 1 по 4 липня, «Трипільське коло» обіцяє бути спекотним. Хоча б тому, що фестиваль матиме тематику вогню і всі номери учасників так чи інакше будуть палахкотіти.

Всі статті рубрики