Курець у памперсах

08.06.2010

Дворічного хлопчика з Індонезії на ім’я Арді Різа, який викурює по дві пачки (!) сигарет щодня, лікуватимуть від нікотинової залежності, хоча його сім’я і не вбачає в палінні малого нічого поганого. Як повідомляє агенція AFP, на допомогу Арді прийде досвідчений дитячий психіатр.

Про наймолодшого курця з Суматри світ дізнався минулого тижня, коли інформагентства, інтернет–сайти та газети опублікували фотографії усміхненого Арді з цигаркою в оточенні своїх родичів. Батько Різа розповів журналістам, що саме був першим, хто пригостив малого сигаретою. Тоді дитині ледь виповнилося півтора року. Невдовзі хлопчик приохотився до тютюну й почав висмалювати до сорока цигарок щодня. «І він цілком здоровий!» — доводить батько малюка. І демонструє товстунчика Арді з пухкими щічками, який сміється у фото– й телекамери.

Фахівці, які оглянули малого, стверджують, що дитині просто нічим зайнятися. «Коли у хлопчика відбирають сигарету, він починає плакати, але якщо відвернути увагу грою, малюк забуває про те, що хоче курити», — пояснив голова індонезійського комітету захисту дітей. Він вважає, що курс лікування пройде для Арді безболісно.