17 миттєвостей Пітера

05.06.2010

Сімнадцять років просидів у засідці міліціонер із Санкт–Петербурга Андрій Пугін. Принаймні так він називає своє перебування у чужій квартирі в центрі міста. За цей період Пугін устиг перевезти в помешкання дружину, народити сина і звільнитися з органів. Як сумлінний мешканець, пан Андрій звернувся до суду, аби вступити у право власності на житло. Однак Феміда відмовила.

Почалося з того, що в 1993 році Пугіна направили організувати засідку в непоганій такій квартирі, площею 92 кв. м, розташованій в Адміралтейському районі Петербурга. Її власника викрали і вбили «чорні ріелтори», і правоохоронці очікували появи злочинців у помешканні. Але зловмисники, мабуть, дізналися про засідку, тож не пішли в руки слідчих. Згодом убивць знайшли й засудили, а Пугін так і лишився «в засідці», вже з поповненням у сімействі.

Як повідомляє агенція РАПСІ, позивач мотивував вимогу щодо отримання квартири у власність положеннями Цивільного кодексу, згідно з якими громадянин може стати законним власником нерухомості, якщо він сумлінно користувався нею більше 15 років. І Пугін доводить, що «в засідці» справно платив комунальні платежі. Однак Ленінський суд Петербурга відмовився піти назустріч колишньому міліціонерові, ставши на бік адміністрації Адміралтейського району. Влада піддала сумніву твердження про те, ніби Пугін володів житловим приміщенням відкрито.