Героїня без батьківських прав

Героїня без батьківських прав

Мешканка Хмельниччини, яка ось–ось мала отримати почесне звання «Мати–героїня», опинилася в епіцентрі скандалу. Працівники обласної прокуратури з’ясували, що 53–річна мати п’ятьох дітей із райцентру Полонне зовсім не заслуговувала на таке вшанування. Як повідомив заступник прокурора Хмельницької області Андрій Мадзяновський, під час прокурорської перевірки було виявлено, що шість років тому за ухиляння від виконання материнських обов’язків цю жінку було позбавлено батьківських прав щодо двох молодших дітей. При цьому старшого сина п’ять разів притягували до кримінальної відповідальності, а його молодший брат був тричі засуджений за крадіжки.

Брудно купатися

Брудно купатися

Цього року санітарно–епідеміологічна служба забракувала 80 відсотків вітчизняних пляжів і рекреаційних зон. Раніше заборонили купатися тільки в Одесі, а нещодавно виявили, що не відповідають санітарно–епідеміологічним вимогам і пляжі Криму та Миколаївщини. Зокрема закрито річковий пляж у місті Первомайськ Миколаївської області, у селищі Піщане Бахчисарайського району Криму, а також пляжі в Ялті. Ці зони відпочинку, заявив головний санітарний лікар Геннадій Рожков, перебувають під наглядом санепідемстанції, і купання там заборонене.

Лупають скалу... у нирках

Лупають скалу... у нирках

Досі при лікуванні сечокам’яної хвороби в Україні застосували два методи видалення камінців із нирок пацієнтів: за допомогою хірургічного скальпеля та подрібнення ультразвуком. Жоден із цих методів не можна назвати ідеальним. За статистикою, при оперативному втручанні майже в половини пацієнтів спостерігаються рецидиви, а коли подрібнена «щебінка» виходить сечовивідними каналами, то хворим доводиться переносити нестерпні болі.

Вторгнення вітрів

Вторгнення вітрів

Погода знову підносить українцям неприємний сюрприз. У Львівській, Волинській, Херсонській, Черкаській областях, а також у Києві підраховують завдані негодою збитки. Внаслідок короткотривалого, але потужного буревію, що пронісся Україною 3 червня і супроводжувався грозою та зливами, десятки населених пунктів і досі залишаються без енергопостачання, вулиці міст розчищають від повалених дерев.

Намалюй трицератопса

Намалюй трицератопса

Увесь червень на майдані Свободи харківську дітвору тішитимуть гості з доісторичної епохи. Динозаври, диковинні птахи, чудернацькі ящури, мамонти, фігури первісних людей прибули до міста з Австрії. Усі вони виготовлені в натуральну величину з японського полістиролу. Аби переправити півсотні гігантських фігур, вага яких подекуди сягає тонни, довелося наймати сім потужних вантажівок.

Небезпечний маневр

Небезпечний маневр

ДТП, більш притаманне для швидкісних автобанів Західної Європи, сталася 3 червня на вулиці Заболотного. За попередніми даними, автомобіль «Тойота Рав–4» рухався від Одеської площі в напрямку Столичного шосе в лівому ряду, поруч — у правому ряду — рухалася вантажівка з причепом «Рено Магнум». Раптом водій легковика вирішив заїхати на заправку і різко взяв праворуч. Цього аж ніяк не очікував водій фури. Він одразу натиснув на гальма, але не зміг уникнути зіткнення. При цьому вантажівку винесло на зустрічну смугу, де в неї врізався джип «Субару Форестер».

Судний день

Судний день

У Харкові почалися суди над захисниками парку Горького. Але, як з’ясувалося на практиці, притягти їх до відповідальності вочевидь набагато складніше, ніж доправити до відділення міліції й скласти адміністративний протокол. Принаймні дев’ятеро активістів, затриманих правоохоронцями 28 травня, вже вдруге повернулися із Дзержинського суду без жодних наслідків. Кількома днями раніше суддя Сергій Лазюк не розглядав їхню справу через формальні недоліки у наданих міліцією паперах. А позавчора повідомив, що жодних матеріалів із цього приводу повторно на його адресу не надходило. За словами адвоката Аркадія Бущенка, всі звинувачені написали до канцелярії заяву про те, що на засідання прибули і чекають повістки. «Але секретар канцелярії, — каже юрист, — повідомила, що їй заборонено приймати такі заяви, оскільки там не знають, який саме суддя надалі розглядатиме цю справу».

Всі статті рубрики