«Хочете — я дам послухати диск?!»

01.04.2010

Опозиція незмогла відправити у відставку одіозного міністра освіти, однак це не вплинуло на її активність і далі розхитувати службове крісло під чиновниками, котрі дозволяють собі антиукраїнські висловлювання. Після появи у студії «Шустер Live» нинішнього віце–прем’єр–міністра Володимира Семиноженка у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про його звільнення. І хоча голосів за це рішення опозиція все одно не знайшла б, настрій пану Семиноженкові їй зіпсувати вдалося. Учора він вийшов до журналістів розповісти про екстренну підготовку до Дня Перемоги та заодно намагався спростувати всі висунуті проти нього звинувачення.

Насамперед віце–прем’єр заявив: його слова нахабно перекрутили! І вислів про входження у союз із Росією слід було трактувати не як заклик, а лише як привід задуматися про глобальні світові тенденції. І великою мірою це було відповіддю на заклик «одного із зарубіжних політиків», який висловлював такі ідеї. (Йдеться, ймовірно, про листи депутата російської Держдуми Євгена Федорова, які він розсилав українським нардепам. — Авт.). «Дуже цікаві процеси відбуваються нині у світі, — мовив він. — Ось, наприклад, арабський світ об’єднується. А ми повинні бути скрізь і брати краще». Демонструючи силу духу, Володимир Петрович сказав, що він ще раз прослухав свій виступ у телестудії і не відмовляється від жодного свого слова. А всім охочим пообіцяв подарувати диск із записом програми і, якщо треба, стенограму виступу.

Пан Семиноженко відкинув і закиди про свій план закрити Національний інститут пам’яті. «Ви що?! — категорично мовив він. — Я нещодавно мав дуже плідну розмову з Ігорем Юхновським (Директор інституту. — Ред.), а невдовзі планую сам відвідати цей заклад». Питання, які, за його словами, курирує віце–прем’єр, є суто науковими, а не ідеологічними, і спрямовані лише на одне — зробити Україну лідером. «Аби у 20–му році ми увійшли у двадцятку світових лідерів», — зробив «науковий» прогноз Володимир Семиноженко.

 

ДО РЕЧІ
І Сталін, і УПА — але в різних регіонах!

Розповідаючи про підготовку до 9 травня, віце–прем’єр вимовив дуже правильну сентенцію — всі ветерани мають бути рівними! Чим одразу ж скористалися журналісти, які поставили йому запитання: чи держава ініціюватиме, аби за один стіл посадили і героїв радянських військ, і ветеранів УПА, які воювали одні проти одних. Володимир Петрович настільки вправно тікав від відповіді, що запитання доводилося ставити чотири рази. Зрештою, віце–прем’єр сказав, що дер­жава від таких акцій самоусувається, але якщо у західних регіонах у колоні переможців йтимуть упівці, то й трагедії з цього не робитиме. Так само «не ламатимуть через коліно» активістів у Запоріжжі, які 9 травня встановлюватимуть там ... пам’ятник Сталіну. Утім ухильні формулювання не завадять віце–прем’єру вже завтра заявити, що преса знову його не зрозуміла.

 

Тільки цифри

32 млн. гривень витратять на медалі ветеранам Другої світової війни.

4 млн. гривень коштуватиме пам’ятник радянському льотчику Івану Кожедубу, який відкриють у київському сквері.

Усі ветерани отримають також матеріальну допомогу, суму якої не розголошують.