НОВИНИ ПЛЮС

01.04.2010

Віце–прем’єра кличуть на допит

Віце–прем’єр–міністр із питань силових структур Володимир Сівкович викликається на допит у справі отруєння Віктора Ющенка. Повістка була направлена за місцем роботи до Кабінету Міністрів, повідомляє сайт «Українська правда», посилаючись на власні джерела. Раніше Сівковича багато разів викликали на допити у справі отруєння Ющенка, однак він не ходив до прокуратури, бо мав імунітет народного депутата. Будучи нардепом, Сівкович очолював слідчу комісію з питань отруєння Ющенка; запам’ятався скандальними заявами і висновками, що йдуть урозріз з офіційною версією.

Відділ кадрів

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко заявляє, що уряд має намір замінити президента Національної радіокомпанії Віктора Набруска. Шевченко ж стверджує: «Будь–яка зміна керівника Національного радіо є незаконною, оскільки ні Конституція, ні законодавство України не надають повноважень Кабінету Міністрів на кадрові рішення у Національній радіокомпанії». БЮТівець зазначає, що Національна радіокомпанія з–поміж усіх державних теле– і радіомовників вирізняється стабільною, професійною аполітичною роботою.

При цьому Блок Тимошенко готує подання до Конституційного Суду, в якому проситиме перевірити законність зміни урядом керівника Національної телекомпанії.

* * *

Олександр Вілкул написав заяву про складення повноважень народного депутата (від Партії регіонів) у зв’язку з призначенням головою Дніпропетровської облдержадміністрації.

У Криму скучили за Лужковим

Севастопольська міськрада звернулася до Президента Януковича з проханням зняти статус персони «нон грата» з мера Москви Лужкова. «Юрій Лужков відіграє величезну роль у розвитку економічних, соціально–культурних і наукових зв’язків між Москвою і Севастополем», — йдеться у зверненні, підписаному головою міськради Валерієм Саратовим.

У Тернополі «Регіони» стали «Реформами і порядком»

У Тернопільській обласній раді на базі фракції Партії регіонів сформовано між­фракційну групу «Реформи і порядок». Про це перед початком сесії повідомив голова облради Олексій Кайда. Нове об’єднання ставить за мету, зокрема, підтримку дій уряду Азарова.