Постійте «на шару»

18.03.2010

Віднедавна всі місця паркування авто в обласному центрі — за винятком території, прилеглої до міського ринку — стали для водіїв абсолютно безкоштовними. Таке рішення ухвалила Тернопільська міськрада, а щедрість її пояснюється дуже просто — більшість парковок була збитковою. Приміром, із тих коштів, які надійшли у бюджет від парковок упродовж минулого року (близько 350 тисяч гривень) левову частку сплатили за прилеглі до них автостоянки великі торговельні центри. Парковки ж «Міськавтотрансу», за словами керівника прес–служби Тернопільської міської ради Олега Удича, були збитковими, тож їх вирішили зробити безкоштовними взагалі.

Радісна для водіїв новація, правда, має статус двомісячного експерименту. Влада хоче побачити, якою буде вже ніким неконтрольована ситуація на автостоянках, відтак продовжити цей строк чи повернути плату за паркування.

Для відповідної перевірки заплановано постійні рейди спільно з Державтоінспекцією. За паркування ж автомобілів біля торговельних центрів та супермаркетів гроші в бюджет і надалі сплачуватимуть власники цих закладів.