НОВИНИ ПЛЮС

03.02.2010

«Революції» не буде

«Молодій Батьківщині» та «Союзу молоді регіонів України» заборонили проводити масові акції на майдані Незалежності з 1 лютого до 1 березня. Відповідне рішення ухвалив Окружний адмінсуд Києва, повідомляє «Інтерфакс–Україна» з посиланням на джерело в Київській міськадміністрації.

Вибори власним коштом

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал заявив про те, що члени ЦВК розвозять бюлетені у регіони на власних автомобілях і за свій рахунок. За словами Шаповала, це пов’язано з відсутністю бюджету й нестачею фінансування. Заступниця глави ЦВК Жанна Усенко–Чорна уточнила, що «коштів на утримання ЦВК, апарату ЦВК справді недостатньо». Водночас фінансування самих виборів проходить без збоїв. «Гроші на підготовку і проведення виборів президента надходять у повному обсязі, оскільки вони йдуть за іншою бюджетною програмою», — цитує Усенко–Чорну «Ліга.net».

Реформи Януковича

Віктор Янукович відразу після перемоги на виборах обіцяє ухвалити закон про мови. «Ми одразу після виборів ухвалимо закон про мови на основі застосування російської мови в усіх сферах життя: у діловодстві, освіті, медицині, у судоустрої і так далі», — заявив у Єнакієвому Янукович. Він також пообіцяв провести освітню реформу, яка поверне 10–річну систему навчання.

Москаля перевірять

Президент Віктор Ющенко просить Конституційний Суд перевірити законність призначення урядом Геннадія Москаля начальником головного управління МВС у Криму. Відповідне подання надійшло в КС 2 лютого, повідомили «Українські новини». Нагадаємо, Москаль за сумісництвом є народним депутатом.