«Регіонали» пруть поза чергою

«Регіонали» пруть поза чергою

Учора у парламенті відкрилася VI сесія. Народні депутати затвердили порядок денний на цей «сезон», а також ухвалили ще одне важливе рішення — призначили 15–м членом Центральної виборчої комісії Олександра Осадчука. Кандидатура від Блоку Литвина не викликала суперечностей: «за» призначення — 372 депутати. Осадчук прийняв присягу члена ЦВК і допомагатиме в організації другого туру виборів, який відбудеться вже за декілька днів.

А правда, ми дотепно придумали?

А правда, ми дотепно придумали?

Минулого тижня Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко — без телекамер та іншого зайвого галасу — зустрічалася з представниками майже всіх найбільших вітчизняних комерційних банків. Банкіри, звичайно ж, чекали пропозиції, від якої неможливо відмовитися. І вона прозвучала: Прем’єр, а також голова Нацбанку Володимир Стельмах наполегливо просили вітчизняних фінансистів викупити облігації внутрішньої державної позики строком на шість місяців під привабливий 21% річних. На суму 2 млрд. гривень. Встояти, коли тебе просять такі впливові персони, банкіри не могли. І погодилися.

Отруєння компроматом

Отруєння компроматом

Команда Віктора Януковича могла бути причетною до смерті Зиновія Кулика, редактора журналу «ПіК» («Політика і культура») та радника Прем’єр–міністра Віктора Януковича, в 2004 році. Цю інформаційну бомбу за кілька днів до виборів запустив народний депутат від луценківської «Народної самооборони» Володимир Ар’єв. За його словами, Кулик міг бути неугодним Януковичу, бо мав інформацію про його судимості й перебував у конфлікті з людьми, які вважали, що темне минуле Януковича слід приховувати.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Недодебати

Недодебати

Проект «Дебати кандидатів у президенти–2010» провалився. Якщо в першому турі виборів можливість провести телевізійні дискусії проігнорували всі фаворити «великих перегонів», то в другому на дебати не прийшов лідер — Віктор Янукович. Тож за регламентом, встановленим ЦВК, дві години «дебатного» часу на Першому національному позавчора ввечері використала суто Юлія Тимошенко — для «сольного» виступу.

За даними «УМ», сукупний рейтинг т. зв. дебатів в ефірі Першого національного, «5–го» та каналу «24», які ретранслювали виступ Тимошенко в прямому ефірі, був доволі високим — 10,9% (відсоток загальної кількості людей із телевізорами, які в цей час дивилися саме цю програму), частка — 21,3% (відсоток людей із ввімкненими телевізорами, які дивилися саме цю програму). Це значно більше, ніж типові показники згаданих каналів.

Водночас на тлі дебатів 2004 року, які стали найбільш «дивибельним» ефіром за всю історію України, позавчорашня програма — просто пшик. Адже рейтинг першого етапу полеміки Ющенка і Януковича становив 38,1% (частка — 71,4%), другого — 46,9% і 89%, відповідно.

Зміїний: облаштування відкладається

Зміїний: облаштування відкладається

З часу міжнародного визнання Зміїного українським островом на Чорному морі минув рівно рік. Чи можна стверджувати, що влада починає виконувати проголошений напередодні вердикту Гаазького суду багатообіцяючий проект перетворення цієї острівної території — «однією з екологічно найчистiших зон Чорного моря», про що не так давно було офіційно заявлено журналістам в Одеському облуправлінні архітектури та містобудівної політики? Чи робляться кроки щодо освоєння багатого нафтою та газом чорноморського шельфу, що офіційно відійшов, згідно з рішенням Міжнародного суду, під юрисдикцію України?

Всі статті рубрики