«Я не п’яний, я чарівний!»

03.02.2010

Мало кому подобається, коли його авто чи мотоцикл зупиняє дорожній патруль. Але якщо водій при цьому напідпитку — що ж удієш, сам винен. А ось мотоцикліст з американського штату Орегон, затриманий місцевою автоінспекцією в серпні, у такій ситуації не визнав свою провину, а почав із поліцейськими судову тяганину.

Та курйоз, власне, в іншому. 49–річний Крейг Шоу — так звуть порушника — обвинувачує правоохоронців у тому, що вони під час обшуку розкрили мішечок із «чарівним» зіллям. Крейг, мовляв, носив цей оберіг при собі ще з 1995 року. Зілля, заговорене знахаркою, повинно було забезпечувати Шоу допомогу вищих сил, але тільки за умови, що власник не відкриватиме мішечок. Інакше Крейг позбудеться чудодійної підтримки.

За повідомленням агенції UPI, Крейг Шоу виставляє поліції штату Айдахо дві претензії: головне — це «зруйновані чари», а ще — подряпини на мотоциклі «Харлей–Девідсон», залишені поліцейським собакою. Пес тоді намагався знайти у Шоу наркотики і вказав «копам» на «зачароване» зілля. Суму компенсації моральних та речових збитків Крейг оцінив у 25 тисяч доларів.

Поліціянти й далі стверджують, що заарештували та обшукали мотоцикліста через підвищений рівень алкоголю в його крові. А Крейг Шоу стоїть на тому, що постраждав за свої «релігійні погляди».