ГАРАНТована увага

ГАРАНТована увага

Учорашній день глава дер­жави присвятив прикарпатському Калушу — одному з найпотужніших хімічних центрів України, який упродовж останнього десятиліття, як над прірвою, балансує на межі техногенної катастрофи. На території міста та його околиць накопичилося понад 10 мільйонів кубометрів розсолів, які в 3 тисячі разів перевищують допустиму концентрацію солей у воді, та 11,5 тисяч тонн гексахлорбензолу — політропної отрути.

Хижий «Беркут»

Хижий «Беркут»

«УМ» неодноразово повідомляла про інцидент річної давнини, коли в ході нічної спецоперації кримський «Беркут», який мав звільнити заручницю, помилково штурмував оселю зовсім не причетного до викрадення мешканця селища Мирне Мустафи Хаїрова. Штурмовики, аби нейтралізувати ймовірного злочинця, жбурнули у вікно будинку дві світло–шумові гранати. Але, на свою біду, одну з них підібрав господар — Мустафа Хаїров, щоб викинути надвір. Граната вибухнула у його лівій руці, повністю відірвавши кисть.

Тихіше їдеш — далі будеш?

Тихіше їдеш — далі будеш?

Президент УЄФА Мішель Платіні, який мав провести особисту інспекцію українських об’єктів у рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу Євро–2012, в Україну не прилетів. Як повідомили «УМ» в Інформаційному центрі «Україна–2012», візит відбудеться навесні, а конкретну дату повідомлять додатково. За словами директора турніру Євро–2012 в Україні Маркіяна Лубківського, приїзд головного «уєфолога» відклали у зв’язку з нестабільними погодними умовами та поганим метеопрогнозом над Східною Європою. Водночас те, що Платіні погодився перенести інспекційний вояж на українські об’єкти, можна сприйняти як позитивний сигнал — себто в Україні процес іде хоч і повільно, але достатньо переконливо. Адже в разі «напрягу» Платіні міг дістатися нашої держави і «службовим» мерседесом.

У Гіменея теж криза?

У Гіменея теж криза?

Минулоріч уперше за останні 10 років в Україні було зафіксоване зниження кількості охочих взяти шлюб. Такі невтішні дані оприлюднив міністр юстиції Микола Оніщук із посиланням на статистику органів реєстрації актів цивільного стану. Вона свідчить, що в 2009 році одружилося 318 тисяч 203 пари. Це на 2 відсотки менше, ніж навіть у високосному 2008 році, коли кількість шлюбів скоротилася на чверть. За словами міністра, починаючи з 2000 року, зниження кількості зареєстрованих шлюбів традиційно відбувалося лише у високосні роки, які в народі вважають нещасливими для одружень. Проте 2009 рік побив усі шлюбні антирекорди. Для порівняння, у 2006 році стали на рушничок майже 355 тисяч пар, а в 2007–му побралися понад 416 тисяч наречених (правда, остання цифра могла бути спричинена тим, що чимало пар поспішали одружитися, не відкладаючи справу на високосний 2008–й).

Розваги для кібер–покидьків

Розваги для кібер–покидьків

Україна й далі посідає чільне місце серед країн–постачальників порнографічної «продукції». Згідно зі статистикою міжнародних правозахисних організацій, у країнах СНД виготовляється понад 30 відсотків дитячої порнографії, левова частка з яких — в Україні й Білорусі. У січні 2010 року в результаті спільної операції Міністерства внутрішніх справ України та правоохоронних органів Австралії, Великої Британії, Італії, Канади, Нідерландів, Республіки Білорусь і США розкрито діяльність злочинної організації, члени якої займалися виготовленням, збутом та розповсюдженням дитячої «полунички» через мережу інтернет.

Кривавій імператриці

Кривавій імператриці

Пам’ятник одіозній для України російській імператриці, установлений на місці монумента Матросам–потьомкінцям, став у буквальному сенсі «кривавим». На відео, надісланому електронною поштою місцевим засобам масової інформації, видно, як хлопець і дівчина, назвавшись «невідомими патріотами», спершу забризкали Катерину II червоною фарбою, бо, на їхню думку, «там має стояти Бандера».

«Обшустрили» Шустера

«Обшустрили» Шустера

Заяву про втрату ноутбука, в якому зберігалася база даних учасників нового проекту «Стань лідером», у понеділок до Галицького райвідділу міліції подала головний редактор студії «Савік Шустер» Дарка Чепак. Вона переконана, що комп’ютер викрали.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Продай Батьківщину за $2000

Продай Батьківщину за $2000

27 січня співробітники Служби безпеки України затримали п’ятьох офіцерів Федеральної служби безпеки Росії під час отримання від громадянина України військової та оборонної інформації, яка є військовою таємницею в Україні. Про це голова СБУ Валентин Наливайченко розповів цілу історію, яка цілком могла б стати сюжетом сучасного шпигунського бойовика.

Всі статті рубрики