Як у школі навчали

Як у школі навчали

На Черкащині про героїчний вчинок Сергія Коваленка, учня Малоржавецької школи, говорять тепер не лише у Канівському районі. Біда трапилася на річці Росава неподалік містка, який з’єднує два тамтешні села — Малий Ржавець та Полстин. Саме цим містком пролягає єдина дорога до місцевої школи. По тому шляху й повертався зі школи Сергій. «Майже зайшовши на місток, Сергій почув, що хтось кличе на допомогу: посередині річки в ополонці борсався хлопчик. Тоді Сергійко скинув із себе ранець і побіг до берега. Там виламав гілку (каже, що їх так у школі вчили. — Авт.), ліг на лід і простягнув хлопчику. Той не відразу вчепився за неї, але, врешті, таки спіймав, і Сергій зміг витягнути його на берег», — розповіла «УМ» бабуся Сергія Коваленка — Любов Іванівна, яка називає 11–річного онука проворним бешкетником.

А метро — хоч засипте

А метро — хоч засипте

У ТОВ «Донецькшахтометробуд» у перші дні нового року не було продовжено контракт із деякими працівниками, а наприкінці минулого тижня скоротили більше 40 осіб. На черзі — ще одна група фахівців–метробудівців.

Сало в шампанському

Сало в шампанському

Організатором Свята сала, як і торік, стала мерія. А торговельною «вітриною» й водночас «живою сценою» для виступів переважно самодіяльних артистів — традиційна пішохідна «стометрівка» вулиці Жовтневої у самісінькій «пуповині» обласного центру. Цього разу територію свята навіть розширили за рахунок прилеглої Театральної площі, з якої тільки–но прибрали головну ялинку міста. Тож більшість учасників згаданого віншування національного продукту сприймали його як своєрідне продовження новорічно–різдвяних святкувань. До цього спонукала й температура дійства у найбуквальнішому значенні цього слова. Бо ж рухатися і пританцьовувати практично всім доводилося не стільки в такт музики, скільки від зовсім не «поросячого» холоду.

Всі статті рубрики