НОВИНИ ПЛЮС

27.01.2010

Згода «непричетного»

Сергій Тігіпко висловив готовність стати главою уряду в разі перемоги на виборах і Тимошенко, і Януковича, «якщо будь–хто зможе зібрати парламентську більшість і запропонувати посаду Прем’єр–міністра».

БЮТ теж подав заявку на Майдан

Після Партії регіонів заявку на проведення в центрі столиці масових акцій по завершенні голосування в другому турі виборів подав і Блок Тимошенко. За повідомленням агенції «Інтерфакс–Україна», БЮТ анонсує безстрокову акцію на майдані Незалежності у вигляді мітингу–концерту, починаючи з 18 січня.

Справа грузинських спостерігачів

Прокуратура Кіровського району м. Донецька порушила кримінальну справу за фактом підробки і використання підроблених документів громадянами Грузії під час першого туру виборів Президента України. «Вивчивши всі матеріали, всі тимчасові посвідчення, прокуратура дійшла висновку, що дії були незаконними», — заявив мер Донецька, «регіонал» Олександр Лук’янченко.

БЮТ і ПР «викривають» плани одне одного

Партія регіонів готує масові фальсифікації у Києві на користь свого кандидата, заявляють у БЮТ. Депутат від Блоку Тимошенко Андрій Павловський, посилаючись на інформацію, отриману від працівників низки медичних закладів столиці, заявиляє, що у лікарнях та госпіталях планується «масова госпіталізація виборців Януковича», аби вони мали можливість двічі проголосувати за свого кандидата — у стаціонарі та вдома. Депутат висловив припущення, що «регіонали» таким чином намагатимуться отримати подвійний результат на виборах.

Водночас Партія регіонів повідомляє про плани БЮТ перед другим туром виборів вчинити акти вандалізму щодо пам’ятників націонал–патріотам у Західній Україні й приписати ці дії «регіоналам», аби консолідувати проти них західноукраїнських виборців.

Коломойський і Тимошенко поділили керівництво «Укрнафтою»

Головою наглядової ради «Укрнафти» акціонери призначили першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка — він змінить на цій посаді Вадима Чупруна. А головою правління «Укрнафти» затверджено представника групи «Приват» Олексія Куща. Крім того, НАК «Нафтогаз України» і міноритарні власники ВАТ «Укрнафта» попередньо погодили угоду про взаєморозуміння і співпрацю, якою будуть чітко розподілені повноваження між правлінням та наглядовою радою.

Рейтинги багатіїв

Власник компанії СКМ, президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов та власник корпорації «Інтерпайп» Віктор Пінчук увійшли до списку «50 лідерів ринків, що розвиваються (Emerging markets)», укладеного британським виданням «Файненшл таймс». На думку експертів «ФТ», ці лідери визначали економічний розвиток держав, які вони представляють. Дані рейтингу оприлюднила агенція УНІАН.