Наслідуючи Гондурас

Наслідуючи Гондурас

Народні депутати знову рвуться в «бій» під «куполом»: на четвер запланована позачергова сесія Верховної Ради. Її скликала Партія регіонів, зібравши 164 підписи. «Регіонали» пропонують розглянути два питання: про дотримання Конституції і законів України керівництвом Міністерства внутрішніх справ під час проведення виборів Президента, а також про внесення змін до закону про вибори Президента. Команда Віктора Януковича має намір ініціювати відставку глави МВС Юрія Луценка через понеділковий інцидент на поліграфкомбінаті «Україна» (нагадаємо, тоді БЮТ і ПР не поділили керівництво друкарнею, що виготовляє бюлетені для виборів», і зійшлися на прохідній підприємства «врукопашну»; причому міліція була на боці «тимошенківців»).

Не за Я., я за Неї

Не за Я., я за Неї

Відомі громадські діячі, які є членами Української народної ради, закликали підтримати в другому турі Юлію Тимошенко. Вони відзначили, що ухвалили таке рішення незважаючи на те, що розуміють слабкі сторони Тимошенко. На думку знаних представників української інтелігенції, лідерка БЮТ здатна захистити національні інтереси України, європейський вибір.

РАХІВНИЦЯ

РАХІВНИЦЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Центральна виборча комісія підбила підсумки виборів 17 січня і призначила повторне голосування на 7 лютого. Відповідно до понеділкової постанови ЦВК, в бюлетені буде внесено кандидатури Віктора Януковича та Юлії Тимошенко, а також графу «Не підтримую жодного кандидата».

Одним миром мазані?

Одним миром мазані?

За підсумками позавчорашнього позачергового засідання РНБО щодо конфлікту довкола поліграфкомбінату «Україна» Президент Віктор Ющенко поклав відповідальність за спровоковане силове протистояння на обидві сторони виборчого процесу — БЮТ і Партію регіонів. Президент учора ввів у дію рішення Радбезу щодо охорони комбінату бійцями Внутрішніх військ та СБУ. «Розгорнувся конфлікт, який нагадує кримінальні розборки і рейдерство, — вважає глава держави. — Агресивні дії показали нездатність обох політичних сил — і Блоку Юлії Тимошенко, і Партії регіонів — толерантно, зважено, у рамках закону вести підготовку до другого туру виборів».

Ти на мені, як на війні...

Ти на мені, як на війні...

Похмільний синдром. До головного болю після новорічних столів у чернігівських чиновників додалися й проблеми на роботі. Після канікул мерія зіткнулася з неприємною ситуацією — міська влада не може розрахуватися з боргами, залишеними у старому році. Органи державного казначейства не пропускають до оплати кошти, профінансовані міськвиконкомом.

Чиє світло у «Кримській світлиці»?

Чиє світло у «Кримській світлиці»?

Єдине україномовне видання АРК — газету «Кримська світлиця» — врятовано. Її перспектива більш–менш окреслюється: кажуть, багатостраждальний часопис не просто буде виходити, а ще й у кольорі, на 32 шпальтах і начебто аж трьома мовами (українською, російською і кримськотатарською). Але коли і де друкуватиметься наступне число «Кримської світлиці» — достеменно не знають навіть ті її журналісти, хто готовий стати під начало нового редактора, 62–річного Леоніда Пілунського, якого минулого тижня призначив міністр культури і туризму України Василь Вовкун.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики