«Вона мріяла назвати сина Владиком»...

«Вона мріяла назвати сина Владиком»...

У неділю Запоріжжя облетіла трагічна звістка: на вулиці Тбіліській вагітну жінку вбив несправний ліфт — Яні Лепєхіній було лише 20 років, і вона носила під серцем синочка... «Яночка захотіла яблук і пішла в магазин, — ледве стримуючи сльози, розповідає «УМ» сусідка та подруга Яни Ліна Пірожок, — а коли вона почала заходити у ліфт, двері раптово зачинилися, причавили її, і підйомник почав рухатися...»

«Наколядував» і голодує

«Наколядував» і голодує

Колишній голова Львівського адміністративного апеляційного суду Ігор Зварич ще з 20 січня 2010 року оголосив безстрокове голодування у Львівському СІЗО. Про це йдеться у його заяві, яку він передав ЗМІ через прес–секретаря своїх адвокатів Тетяну Турчину. Виявляється, голодування відомий «колядник» оголосив «на знак протесту проти свавілля, беззаконня високопосадовців: Президента Віктора Ющенка, Генпрокурора Олександра Медведька, а також голови СБУ Валентина Наливайченка».

Дід мороз не жартує

Дід мороз не жартує

Мороз продовжує збирати по Україні данину. Тільки на Тернопільщині впродовж однієї доби від переохолодження померло двоє осіб — 83–річна жінка та 53–річний чоловік. Ще шестеро потрапили до лікарні з обмороженнями рук та ніг, повідомляє Центр пропаганди обласного управління МНС. У сусідній Івано–Франківській області, в Калуському районі, біля залізничного переїзду в селі Голинь, перехожі виявили непритомного чоловіка. 35–річного мешканця села Тужилів із відмороженими руками та ногами відправили до лікарні. Проте чоловік помер через дві години, так і не прийшовши до тями. Як з’ясувалося, покійний зловживав алкогольними напоями, зазначають в обласному управлінні МНС. А в Красногвардійському районі Дніпропетровська 33–річна жінка померла від переохолодження просто на подвір’ї власного будинку.

Незручності зі «зручним прапором»

Незручності зі «зручним прапором»

Про страйк оголосила машинна команда — шестеро з тринадцяти моряків судна «Сі Стар», яке через це не може вийти з далекосхідного російського порту Находка. «По допомогу в російську профспілку моряків звернулися українські моряки, вони повідомили, що чотири місяці не одержують зарплату. Борг склав близько 70 тисяч доларів», — повідомив Микола Суханов, голова далекосхідної організації Російської профспілки моряків. За словами пана Суханова, команда скаржиться і на критичний технічний стан судна: за словами моряків, «Сі Стар» «тріщить по швах», у палубі з’явилася тріщина, виводити судно в море — небезпечно. Це при тому, що «Сі Стар», хоча й збудований у Китаї, зійшов на воду лише минулого року.

Першим «загасили» Пінзеля

Першим «загасили» Пінзеля

Через «напряги» з казначейством, котре не виділило коштів, уже закрили Музей Пінзеля. На черзі — решта львівських галерей. Уже кілька днів Львівський музей унікальної дерев’яної скульптури Іоанна Пінзеля знеструмлений і, відтак, закритий. Музейники шоковані — через бюджетні борги вони залишилися без охорони. За словами Героя України, директора Львівської картинної галереї Бориса Возницького, електрики ще до відімкнення струму вимагали провести заміну в електропроводці, але ж «на це потрібні гроші, а їх немає, бо Держказначейство затримує». «Ми не отримуємо коштів півтора місяця ні на які витрати, навіть на папір. Ми написали листа, щоб нам відтермінували рекомендацію, але це не подіяло, і так музей залишився без електроенергії», — обурюється пан Возницький. Без електрики мистецьке сховище просто неможливо охороняти на належному рівні. Свої дії електрики–хунвенбіни пояснювали заборгованими проплатами музею та невиконанням приписів, які б мали з’ясувати, чи «не витікає» електрика з музейного комплексу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сьогодні, але по вісім

Сьогодні, але по вісім

Не тільки ожеледиця стала серйозною перепоною для автолюбителів: зимові шини та оплата послуг евакуаторів серйозно вдарили по кишенях водіїв. А з початку року їм ще й за бензин доплачувати довелося: з січня роздрібні ціни на бензин зросли в середньому на 5—10 відсотків. Лише за минулий тиждень в середньому по Україні вартість бензину А–95 зросла на 4,2 відсотка (на 10—35 копійок) до 7,29—7,76 гривні, тоді як літр дизпального — у середньому на 5,4 відсотка (15—37 копійок) до 6,16—6,55 гривні.

Бандера на фронтах виборів

Бандера на фронтах виборів

Спочатку неприємна новина: Указ Президента Віктора Ющенка про присвоєння Провідникові ОУН Степану Бандері звання «Герой України» та Ордена Держави опротестували в суді. Донецький адвокат Володимир Оленцевич використав дві основні зачіпки в законодавстві про високе звання «Герой України»: громадянство Бандери і відсутність у нього «трудових заслуг», за які присвоюється Орден Держави.

Всі статті рубрики