ґулі Копенгагена

ґулі Копенгагена

Данія на правах господаря Конференції ООН з кліматичних змін, яка триває в Копенгагені, запропонувала свій проект заключного документа. Його копії потрапили до провідних ЗМІ і гаряче дебатуються в кулуарах конференції, повідомляє Бі–Бі–Сі. Загальна думка така: документ не подобається більшості країн–учасників. «Данський текст загрожує успіху кліматичних переговорів у Копенгагені», — вважають представники групи G77, до якої входять представники країн, що розвиваються. Таку думку озвучив глава делегації Судану Лумумба Станіслас Діа Пінг, країна якого наразі головує в групі G77.

Гроші — апачам

Гроші — апачам

Індіанці Америки отримали перемогу в суперечці з урядом США, яка триває майже століття. Отже, уряд вирішив–таки виплатити індіанцям 3,4 млрд. доларів — як компенсацію за неправильне використання доходів, отриманих із земель, на яких споконвіку мешкали індіанці. Два мільярди з цих коштів підуть на створення спеціального фонду з метою подальшого викупу цих земель, а решта грошей буде витрачено на виплати сім’ям аборигенів. Насправді якщо розділити загальний бюджет компенсації між майже 300 тисячами індіанців, то вийде так, що кожен із позивачів отримає близько півтори тисячі доларів.

Зброя, яка вбиває переможців

Зброя, яка вбиває переможців

Суд у Римі зобов’зав міністерство оборони Італії виплатити 1,4 млн. євро родині військовослужбовця з острова Сардинія, який помер кілька років тому, імовірно, через ураження, яке отримав у 1999 році, коли авіація НАТО використовувала в Сербії бомби зі збідненим ураном. Це перший такий вердикт про відшкодування за позовами родин італійських військовослужбовців, які загинули чи нажили онкологічні хвороби після контакту зі снарядами, покриття яких було виготовлено з використанням збідненого урану.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики