Воїни в мантіях

Воїни в мантіях

Усе почалося минулої п’ятниці, коли Голова Верховного Суду Василь Онопенко запропонував Раді суддів адмінсудів України достроково звільнити голову Вищого адмінсуду Олександра Пасенюка. Мовляв, пан Пасенюк перевищує власні повноваження, систематично порушує законодавство, незаконно (в ручному режимі) сформував судову колегію для розгляду заяв і скарг, пов’язаних із виборами–2010 тощо. На думку пана Онопенка, така ситуація в адміністративному судочинстві лише зашкодить президентським перегонам.

Із розшукуваних — у чемпіони!

Із розшукуваних — у чемпіони!

Українські реалії не дають жодних шансів сумніватися у тезі, що карні справи у нашій державі гучно лише порушують. Чергове підтвердження небажаного — історія з відомим дзюдоїстом Євгеном Сотниковим. Восени 2008 року «УМ» повідомляла, що цей 29–річний спортсмен, бенкетуючи в одному з кафе Заводського району Запоріжжя з нагоди свого дня народження, почав... бешкетувати! Внаслідок банального уточнення, «хто є хто», опонент Сотникова став жертвою амбіцій спортсмена, котрий несподівано штрикнув свого знайомого ножем.

Рятівний вирок

Рятівний вирок

На початку року «Україна молода» повідомляла про скандальні результати перевірки кількох вугільних підприємств Луганщини на предмет автентичності саморятівників, що були на «озброєнні» у гірників. Саморятівник — це прилад, який захищає органи дихання під час пожеж або викидів метану в шахті. Згідно з Правилами безпеки, кожна людина, що спускається під землю, зобов’язана мати його при собі: не раз і не сто разів цей сіренький циліндр зі специфічним начинням рятував чоловічі життя. Так–от, практично чверть саморятівників на перевірених шахтах виявилася тоді фактично саморобними.

Всі статті рубрики