Бук–арт на Миколи

Бук–арт на Миколи

Уперше за 12 років існування Київський міжнародний книжковий ярмарок «Медвін: Книжковий світ» проходитиме двічі за сезон, письменники між собою жартують, що це перезавантаження. 5—8 листопада, коли традиційно проходила книжкова виставка в експоцентрі «Спортивний», розважальної програми реалізувати не вдалося через епідеміологічну ситуацію, тому компанія «Медвін» вирішила втілити свої наміри в передріздвяному ярмарку «Книжковий світ» із 18 по 20 грудня. За словами Едвіна Задорожного, директора виставкової компанії «Медвін», таке рішення цілком логічне, бо у цей час усі шукають подарунки на Святого Миколая і новорічно–різдвяні свята.

Ті, хто шукає гармонію

Ті, хто шукає гармонію

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мідним блиском виконання «Кольорів для тромбона та духового оркестру» Берта Аппермонта 2 грудня завершилися Дні Наукової сесії «На шляху до нової гармонії» Музичної академії у Кракові (науковий керівник — професор Барбара Свьонтек–Желязна). Сесія вийшла далеко за межі кафедрального звіту. Три концертні вечори і два дні наукової конференції за участю польських, українських, шведських та німецьких музикантів стали можливими не в останню чергу завдяки організаторському та людському дару Станіслава Веляника — диригента і перкусиста–виконавця в одній особі.

Гімалайський синдром

Гімалайський синдром

З букетом червоних троянд ми крокуємо у клуб «44» — там Карпа святкує день народження. Взагалі, це концерт гурту Qarpa. Проте грипозна ситуація, що охопила країну місяць тому, змусила музикантів перенести виступ на 8 грудня — день народження вокалістки, що дала своє ім’я формації, раніше відомій як «Фактично Самі». На барній стійці, як курчатка на сідалі (так повелося в «44»), повсідалися «дітки» (так називає їх Карпа) — юні шанувальники музичних експериментів Qarpa. Найбільш віддані окупували невеличкий квадратик подіуму, що гордо називається сценою. Сьогодні Qarpa обіцяє нам вперше в житті заграти unplugged — концерт без електронного звучання, на чистій акустичній основі. «Це дуже круто, суто з технічних міркувань — ти розвиваєш пісню, як хочеш. Навіть коли вокаліст «провтикнув» вступити, музиканти це розуміють і вступають пізніше», — пояснює таке рішення Карпа. Оскільки готуватися до концерту у Qarpa фактично не було часу — хтось хворів, хтось мандрував — то unplugged це саме те.

Всі статті рубрики