Освічений — значить озброєний

Освічений — значить озброєний

Коли Віктора Ющенка запросили розрізати урочисту стрічку на вході до нової бібліотеки, він узяв собі за помічницю доньку ректора банківської академії Анатолія Єпіфанова — п’ятирічну Сашу. Символічно, адже, як за хвилину до того сказав ректор, бібліотека відкривається для майбутнього. Ось його уособлення й відчинило ті двері. Наукова бібліотека Української академії банківської справи НБУ єдина така в нашій країні. «Ймовірно — і на території колишнього Радянського Союзу», — додає її директор Надія Петрина. Приміщення сучасне, наповнене світлом. У бібліотеці вперше запроваджують радіочастотні технології. Вони допоможуть прискорити обслуговування, самообслуговування та забезпечити належне зберігання книг.

Зовсім не зелений Київ

Зовсім не зелений Київ

Екологічно найчистішим містом Європи, за результатами рейтингу, представленого на Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату, стала столиця Данії — Копенгаген. Як повідомляє «Німецька хвиля», найчистіші та найбрудніші міста­гіганти обирали за вісьмома критеріями: викиди СО2, енергоспоживання, будівлі, транспорт, вода, якість повітря, відходи та землекористування й екологічна політика. До першої п’ятірки зелених міст за цими показниками ввійшли Стокгольм (Швеція), Осло (Норвегія), Відень (Австрія) та Амстердам (Нідерланди). «Результати нашого дослідження свідчать про те, що ці міста Європи є лідерами у сфері екологічного розвитку», йдеться у заяві редактора рейтингу Джей­мса Уотсона.

Атакують вірус і... підлітки

Атакують вірус і... підлітки

Не встигли учні запорізьких шкіл звільнити підручники від тритижневої «грипозної порохняви», як у багатьох навчальних закладах знову оголошено карантин. Призупинено заняття в усіх школах Заводського району, у частині шкіл — Шевченківського, деяких інших мікрорайонів; у десятках шкіл закрито класи із 30відсотковим порогом захворюваності. Назагал клятий вірус не пускає до школи близько семи тисяч учнів, інформують фахівці Запорізького міського управління охорони здоров’я.

Привид «Невського експресу»

Привид «Невського експресу»

Позавчора ввечері на 3,5 години було затримано рух потягів у районі станції Мерефа Південної залізниці. Ця подія нагадала відлуння недавньої надзвичайної події у Росії, коли жертвами теракту стали пасажири «Невського експресу». На щастя, цього разу все минулося. Предмет, схожий на вибухівку, який знайшла провідниця у вагоні №9 потяга російського формування, виявився, за однією з версій, звичайною акумуляторною батареєю.

Правда з дна

Правда з дна

Завершальну крапку у пошуках доказової бази щодо резонансного пограбування косівського відділення одного з відомих комерційних банків поставили… водолази. Саме вони змушені були обмацувати дно озера, аби знайти і підняти на поверхню демонтовані з фінустанови відеокамеру та системний блок з архівом відеоспостережень, які втопив в озері сам керівник відділення. Щоправда, про причетність 30річного банкіра до злочинної авантюри стало відомо не відразу. Тим паче, що ввечері минулої неділі керівник відділення особисто зателефонував у Косівський райвідділ внутрішніх справ і повідомив про зухвалий дзвінок аноніма, нібито причетного до пограбування відділення.

Такі банківські відмінниці

Такі банківські відмінниці

Правоохоронці встановили, що керуюча та завідуюча операційною частиною банку впродовж 2008 року вкрали гроші з банку на загальну суму понад 94 тисячі гривень, зокрема гроші, призначені для компенсації знецінених грошових заощаджень вкладників колишнього Ощадного банку СРСР. Жінки сфальсифікували видаткові касові ордери, на підставі яких вилучили з банківської каси та викрали 64 тисячі 300 гривень.

Шкільний тест–драйв

Шкільний тест–драйв

«Зовнішнє незалежне оцінювання неодмінно буде! Ті політики, які виступають проти ЗНО, насправді виступають за повернення хабарництва та проти рівного доступу до освіти», — сказав учора не прес–конференції директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Отож наступного вівторка розпочнеться перший етап тестування — реєстрація. Вона триватиме до 15 березня і навіть тут без нововведень не обійшлося.

Техталон уже не картон?

Техталон уже не картон?

За словами начальника департаменту ДАІ МВС Сергія Коломійця, додатковим місяцем техогляду зможуть скористатися лише власники автівок непарного року випуску. Усі решта мають встигнути до 15 грудня. Але до кінця січня запізнілих автовласників не будуть штрафувати на 170–250 гривень — даватимуть шанс виправитися. В ДАІ кажуть, що все розуміють і кивають на Кабмін, мов­ляв, саме урядовці дезорієнтували водіїв: спочатку призначили кінцеву дату проходження техогляду на липень 2010 року, а потім повернули її на середину грудня. Очевидно, грошові кошти від автовласників потрібні керівництву Кабміну напередодні виборів, а не після.

Всі статті рубрики