Були вони, а стали папірцями

Були вони, а стали папірцями

Громадяни і без того однієї з найбідніших країн світу — комуністичної Північної Кореї — відчувають на власній «шкурі» наслідки урядового рішення про деномінацію національної валюти — корейської вони. В останні дні в країні заморожено всі розрахунки готівкою, закрито підприємства торгівлі та сфери послуг. Як пише британська «Таймс», у столиці країни — Пхеньяні — працюють лише кілька магазинів та ресторацій, яким дозволено приймати закордонну валюту, але вони, звичайно, обслуговують перевжно рідкісних іноземців, котрим, згідно із законодавством КНДР, заборонено розплачуватися вонами. Валюту в таких закладах приймають за офіційним курсом, який удесятеро вищий, ніж реальний, тобто той, що правлять на «чорному ринку». За даними іншого видання — російської газети «Комммєрсант», «грошове» рішення влади КНДР призвело до небаченого в цій закритій комуністичній країні — повсюди спалахують спорадичні страйки і мітинги. Через це армію приведено у стан підвищеної боєготовності.

Обама запалив ялинку під Білим домом

Обама запалив ялинку під Білим домом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Барак Обама став першим з лідерів західного світу, хто оголосив початок передріздвяного настрою і вчора запалив вогні «офіційної» ялинки, біля Білого дому у Вашингтоні. Президент США, як свідчить «Ехо Москви», закликав співвітчизників «подумати і помолитися», зокрема, за тих, хто свята зустрічатиме далеко від рідної домівки, а також згадав про Різдво нужденних — безпритульних американців і тих, хто чимало втратив від економічної кризи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Диплом із тротилом

Диплом із тротилом

Остаточний мартиролог жахливого вибуху в столиці Сомалі Могадішо, що пролунав позавчора надвечір, коли в залі готелю «Шамо» перехідний уряд цієї країни вручав дипломи випускникам вишів, — 22 загиблих. Як передала вчора агенція «Ассошіейтед пресс», серед загиблих — студенти, професура, а також троє міністрів. Так, померли на місці міністр освіти Ахмед Абділлахі, охорони здоров’я — Камар Аден Алі, вищої освіти — Хасан Айдоу. Важкі поранення отримав міністр спорту Салебан Олад Робле. Серед загиблих є й двоє журналістів — оператор телеканалу «Аль–арабія» і репортер місцевого радіо. Відомо, що терорист–смертник із вибухівкою пробрався на урочистий захід, переодягнений у жіноче вбрання.

Всі статті рубрики