Рояль «Стейнвей» у кущах

05.12.2009

Партія регіонів впевнена у перемозі свого лідера Віктора Януковича на президентських виборах, але намагається «перестрахуватися», залучаючи до кола прихильників лідера ПР і львів’ян.

Народний депутат України, заступник голови фракції Партії регіонів Борис Колесников позавчора відвідав Львів, щоб подарувати тамтешній музичній академії ім. Лисенка рояль до міжнародного конкурсу, який відбудеться наступного тижня. «...Щоб конкурс могли проводити на доброму інструменті», — пояснила «регіоналка» Ганна Герман, яка прибула разом із Колесниковим. За словами колишньої львів’янки, ще два роки тому, коли Львівській музичній академії було надано статус національного ВНЗ, вона пообіцяла ректорові, що знайде людину, яка придбає для академії хороший інструмент.

Як зазначив пан Колесников, рояль купили такий, який просив ректор ЛНМА — фірми «Стейнвей анд санз». Варто зауважити, що майже рік тому Львівська обласна філармонія придбала концертний рояль цієї ж фірми за один мільйон гривень. Натомість «регіонал» Колесников відмовився називати ціну свого подарунка. Водночас він зауважив: «Нас так тепло зустріли у філармонії, що варто задуматися над новим корпусом Музичної академії».