НОВИНИ ПЛЮС

24.10.2009

Вибори–2010

Першим кандидатом у президенти, якого зареєстрував Центрвиборчком, став юрист Олег Рябоконь, близький до БЮТ. Він заявив, що бачить шлях до реальних змін в Україні «в самоорганізації громадян, які повинні взяти на себе відповідальність за власні долі й долю країни».

Учора ЦВК зареєструвала кандидатами також Анатолія Гриценка, Арсенія Яценюка та Петра Симоненка. Тепер вони можуть починати агітацію.

* * *

Учора подав документи до Центральної виборчої комісії на реєстрацію кандидатом Сергій Тигіпко. «У президентській кампанії сьогодні взагалі ще нічого не вирішено. Питання відкрите: хто вийде у другий тур. Я налаштований боротися саме за це, а в другому турі переможу будь–кого», — сказав колишній голова Нацбанку.

* * *

Учора в Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі відбувся ХІІ з’їзд Партії регіонів. 597 делегатів висунули кандидатом у президенти Віктора Януковича. За дійством спостерігали понад 60 представників дипкорпусу, сотні журналістів, а також партнери «регіоналів» з–за кордону — делегації партій «Єдина Росія», «Новий Азербайджан», «Процвітаюча Вірменія», турецької Партії справедливості та прогресу тощо. Після помпезного форуму відбувся концерт.

Уряд бере оборону на себе

Кабінет Міністрів на засіданні в середу утворив урядову комісію з питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України. Про це управління у зв’язках зі ЗМІ секретаріату Кабміну повідомило лише вчора.

Комісію очолила Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко; до складу комісії увійшли керівники державних органів, що відносяться до Воєнної організації держави, а також міністри фінансів, юстиції та гендиректор Національного космічного агентства. Урядова комісія є консультативно–дорадчим органом при уряді; її завданням комісії названо «забезпечення координації узгоджених дій органів виконавчої влади з питань формування і реалізації державної політики у сфері оборони, розвитку вітчизняного оборонно–промислового комплексу, створення і подальшого розвитку сектору безпеки та оснащення його суб’єктів новітніми зразками озброєння та військової техніки».