Є Порох у Москві

Є Порох у Москві

Учора Петро Порошенко з’їздив до Росії з нетривалим робочим візитом — на півдня. Ввечері, о 19.00, прес–служба МЗС уже планувала звітну прес–конференцію міністра. Була година в літаку зібратися з думками–підсумками поїздки. Що ж до іншої зустрічі з медіа, яку спільно провели у Москві Петро Порошенко та його російський колега Сергій Лавров, то з неї люд­ство дізналося небагато, і висновки про нові настрої в українсько–російських відносинах зробити складно.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Михайло Бродський: Це будуть вибори між «Великою клізмою» і «Гамбургером із лайном»

Михайло Бродський: Це будуть вибори між «Великою клізмою» і «Гамбургером із лайном»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У своїй політичній кар’єрі Юлія Тимошенко якщо робила помилки, то завжди великі. Можливо, головною з них виявилася співпраця з Михайлом Бродським у 2004—2006 роках.

Журналісти ж мають радіти її вибору. Тому що сьогодні завдяки Бродському відомо, який вигляд має реальна політика, без фальшивих усмішок на прес–конференціях і різнокольорових бігбордів уздовж траси.

Бродський провів останні місяці в Італії та Австрії. Його було двічі прооперовано через гематому, що утворилася в нього після травми голови. За словами політика, він пережив кому і по–іншому поглянув на життя. Проте пам’ять Бродському не відмовила, в чому можуть переконатися читачі цього інтерв’ю.

Луценко йде під кримінал?

Луценко йде під кримінал?

Мати постраждалих від розбещення дітей вимагає передачі справи для розслідування Генпрокуратурі. Відповідну заяву вже направлено на ім’я Генерального прокурора Олександра Медведька. Жінка вважає, що, коли справу «негайно не передати з МВС до Генпрокуратури, її ніхто не буде розслідувати, а тиск на мене та людей, які мені допомагають, буде посилено». Постраждала мотивує своє рішення тим, що не довіряє ні міліції, ні міністру МВС Юрію Луценку. Останній необачно розголосив на всю країну таємницю всиновлення. То «про який захист дітей може йтися, якщо навіть на рівні міністра порушується закон та права дітей?». Жінку неприємно вразило й те, що інформація про слідчі дії постійно з’являється у ЗМІ. Зокрема на процедурі впізнання квартири , яка фігурує у справі, раптом з’явився журналіст однієї з газет. Потім в інтернет–виданнях вигулькнули статті з посиланням на висновки психолога , який «був присутнім на допитах дітей». «На яких підставах ці висновки, якщо вони є, були оприлюднені? — вражена мати постраждалих хлопчика та дівчинки. — Хіба таємниця слідства не має охоронятися законом?».

Десять «негренят» українських виборів

Десять «негренят» українських виборів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Затемнення Сонця, що відбудеться напередодні виборів, 15 січня, знову спровокує низку фатальних подій, пов’язаних із діяльністю державних інституцій, будівельних компаній та банків. Щоправда, ці події глибше зачеплять нашого північного сусіда та країни Далекого Сходу. В Україні ж пік конфліктів, здатних суттєво підірвати державний імідж, припаде на останню декаду нинішнього грудня, коли транзитний Юпітер увійде в точну опозицію до «королівської зірки» держави. Це буде фінальний сплеск запашних «фекалій», турботливо заготовлених політиками (як вітчизняними, так і зарубіжними), після чого можна буде спокійно взятися за генеральне прибирання.

Загальне тло боротьби за владу в Україні зазнає суттєвих мутацій протягом двох перших тижнів січня. Спроби силового тиску (Марс ретроградний із 20 грудня 2009–го по 10 березня 2010 року) і війни засобів масової інформації (Меркурій ретроградний із 26 грудня до 14 січня) не отримають очікуваного успіху. Намагання конкурентів змішати чорне з білим, гра без правил (вплив «Чорного Місяця» у Водолії) заважатимуть виборцям відрізнити правдиву інформацію від спотвореної. Але позитивний резонанс («Білий Місяць» заходить у знак Тельця, під впливом якого перебуває територія України) озброїть учасників виборчого процесу прагматизмом.

Отже, шанси перемоги кандидатів у президенти України на 17.01.2009 за астрологічними показниками — такі.

Коаліція на «помаранчевій» волосині

Коаліція на «помаранчевій» волосині

У розворушеній виборами Верховній Раді назрівають великі зміни. Ні мало ні багато — зміна коаліції. Фракція блоку «Наша Україна — Народна самооборона», завдяки розколу якої свого часу й утворилася нинішня парламентська номінальна більшість, збунтувалася і збирається скинути своє керівництво, тісно пов’язане з Блоком Тимошенко. Станом на вчора «нашоукраїнці» вже зібрали 38 підписів — на один більше, ніж потрібно для ухвалення рішення — за відставку Миколи Мартиненка і повернення у крісло голови фракції В’ячеслава Кириленка.

Всі статті рубрики