Не визубрити, а володіти матеріалом

Не визубрити, а володіти матеріалом

Наступного року одним з обов’язкових предметів під час Зовнішнього незалежного оцінювання буде історія України. Тих школярів, які оберуть цю дисципліну для тестувань, звісно, цікавить, як найліпше підготуватися до тестів з історії. В Києві найкращі результати під час ЗНО з історії України показали випускники Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Шевченка: понад 45% учасників (34 учні з 75) цього іспиту отримали від 190,5 до 200 балів.

Виходить, що на дванадцять балів історію знає, принаймні, три десятки цьогорічних випускників ліцею. Яким чином учням навчального закладу вдалося досягти таких високих результатів? Секретом підготовки успішних випускників «УМ» попросила поділитися завідувача кафедри історико–суспільних дисциплін ліцею Якова Гольденберга.

Довгий політ «траєкторії»

Довгий політ «траєкторії»

Ще в липні цього року міністр освіти та науки Іван Вакарчук підписав наказ, яким дозволив студентам гуманітарних дисциплін вільно вибирати предмети для вивчення. Запрацювати ця новація мала у вересні, проте «вільна траєкторія» (так називається система, коли студенти вчать обрані дисципліни) так і не стартувала.

Всі статті рубрики