«Нафтогаз» — на «лічильнику»

«Нафтогаз» — на «лічильнику»

Завтрашній день може стати фатальним для однієї з найбільших державних компаній — «Нафтогазу України». Так, напередодні минулих вихідних група кредиторів НАКу не пристала на пропозицію компанії пролонгувати кредит 500 мільйонів доларів до 2014 року. Втім кредитори не сказали і «ні», оголосивши натомість тайм–аут до середи 30 вересня. Але натяк із боку зарубіжних фінансистів про можливе рішення виявився більше ніж прозорим, — ми, мовляв, чекаємо на виплату піврічного купона, що має статися сьогодні, у вівторок.

Коньяк для банкірів

Коньяк для банкірів

Як розповів «УМ» колишній директор коньячного заводу Олександр Сидоренко (нині він займає посаду почесного президента підприємства «Таврія». — Авт. ), зараз найважливіше питання для Новокаховського заводу — відновлення позитивного іміджу в очах українців та потенційних партнерів, а також стабільна економічна ситуація на самому підприємстві. Чи впорається з цими завданнями нова команда на чолі з новим директором — покаже час. Поки що всі, від кого залежить подальша доля заводу, налаштовані працювати на повну потужність.

У центрі уваги —Тараща

У центрі уваги —Тараща

У неділю близько 20.00 з вогнепальним пораненням виявили прокурора Таращанського району Київської області Сергія Мрука. Чиновника знайшли в його власному робочому кабінеті, про це повідомляє УНІАН із посиланням на джерело в обласній міліції. Стріляли просто у вікно кабінету, за попередньою версією, з мисливської рушниці. Посадовець, не приходячи до тями, помер у міській лікарні Таращі.

Готуй імунну зброю

Готуй імунну зброю

Українські вірусологи підозрюють, що в країні з’явилася друга «жертва» пандемічного вірусу грипу А/H1N1. За даними прес–служби МОЗу, до столичної лікарні (якої саме — не розголошується) було госпіталізовано чоловіка, котрий приїхав до Києва з Кіровоградської області. Медиків насторожив стан хворого на пневмонію (зокрема, дуже висока температура) та його аналізи, тож фахівці вирішили провести дослідження з виявлення збудника грипу А/H1N1.

Доки помре останній

Доки помре останній

У суботу в галицькій столиці зібралися колишні політв’язні радянських концтаборів, які були ув’язнені ще у шкільному віці. А от покарання відбували за «дорослими нормативами». Цей Всеукраїнський збір українських малолітніх політичних в’язнів проводиться вже вдруге і зібрав близько 250 учасників. Як розповів на прес–конференції голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих Петро Франко, зараз уже мало хто знає про таку категорію людей, як малолітні політв’язні. Адже комуністи без вагань ув’язнювали дітей віком від 12 років, а от карали по–дорослому — від місяця тюрми аж до розстрілу. «Малолітні патріоти боролися на рівні з дорослими, створювали підпільні юнацькі організації, пропагуючи національну ідею, за що їх закатовували в тюрмах і концтаборах. Але вони були свідомі того, на що йдуть», — розповів Петро Франко.

Захист є!

Захист є!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Правоохоронці регіону чи не вперше засвідчили бажання об’єктивно розслідувати «наїзди» на журналіста Андрія Багнюка. Минулої середи, як повідомляла «УМ», телефонний анонім погрожував «розмазати по стінці» нашого колегу за те, що йому «не нравятся суди, платина, земля...». Не складало труднощів визначити, які публікації малися на увазі. Саме ці матеріали і лягли на стіл прокурора Запорізької області Валерія Кулакова поруч з офіційною заявою Андрія Багнюка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Під вінець по–комуністичному

Під вінець по–комуністичному

Цієї суботи у Дарницькому РАГСі Києва без поцілунків, усмішок і розпивання шампанського одружилися 57–річний лідер Комуністичної партії Петро Симоненко і 31–річна журналістка радіо «Ера» Оксана Ващенко. На весільну церемонію наречений приїхав у чорному BMW, прикрашеному жовтими квітами. Одягнений скромно, у темно–синій костюм, а його дама серця — у блакитне плаття, без фати. За бажанням закоханих вони одружувалися із восьмимісячною донечкою Марічкою на руках. Новоспечене подружжя не хотіло розголосу і надмірної уваги з боку гостей. Петро й Оксана обмінялися обручками без гравіювань і відразу після церемонії заскочили в машину, щоб вирушити на святкування у вузькому колі.

Олена Теліга: Не треба смутку!

Олена Теліга: Не треба смутку!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відновлення меморіальних пам’яток відбувалось поступово. Так, наприкінці минулого тижня встановили нову меморіальну гранітну плиту учасників антифашистського підпілля ОУН, яких розстріляли нацисти у Бабиному Яру.

Всі статті рубрики