У мурах зазвучить орган

У мурах зазвучить орган

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Вінниці вже десятиліттями триває справжня музична традиція — фестиваль під назвою «Музика в монастирських мурах». Щороку восени українські органісти разом із закордонними колегами збираються в римо–католицькому храмі Матері Божої Ангельської й беруться за виконання справжніх шедеврів органної музики. І цьогоріч музиканти не зрадили традиції: починаючи з 20 вересня, щонеділі шість тижнів поспіль у храмі не замовкатиме орган — гратимуть музиканти зі світовим ім’ям.

Тут був Микола

Тут був Микола

Розташована вона на краю села Коржовий Кут Уманського району. У верхній частині цієї мальовничої долини, вибудуваної природою у формі амфітеатру, на одному з каменів гранітного схилу чітко видно відбитки босих людських ніг. Тамтешні жителі з цього дива чудувалися ще з діда–прадіда і вважають ті сліди чудодійними. Кажуть, що вони дають міцне здоров’я та везіння. Люди переконані, що варто тільки ступити босими ногами на них і загадати бажання, аби воно згодом здійснилося.

Не та пісня!

Не та пісня!

Незвично розпочалася 34–та сесія Запорізької міської ради: відомий співак і композитор Анатолій Сердюк виконанням української пісні презентував свій новий диск «Краю мій рідний». Представники депутатських фракцій із вдячністю прийняли в дарунок диски свого земляка–патріота — і за якусь мить розпочали наступ на... українську мову!

Дипломат на три області

Дипломат на три області

Попри те що політичне рішення про відкриття у Вінниці польського консульства було прийняте давно, до останнього часу створення його стояло під питанням, як і ще трьох консульств у інших регіональних центрах. Причиною стала криза, через яку в польської сторони забракло коштів для реалізації замислу.

Всі статті рубрики