Прощання «Слов’янки»

Прощання «Слов’янки»

Дніпропетровськ переслідує якийсь фатум. Адже трагедії, небачені принаймні у вимірі всеукраїнському, тут виникають із вражаючою стабільністю. Вибух газу в житловому будинку по вулиці Мандриківській у 2007 році, позначений 23 жертвами; юні маніяки, що залишили після себе більше 20 трупів ні в чому не винних людей; недавній вибух у залі гральних автоматів з десятком смертельних випадків. Тепер же до переліку додався і ринок «Слов’янський». На щастя, цього разу обійшлося без смертельних наслідків. Проте спогади про небачену пожежу ще довго ятритимуть душі дніпропетровців.

Продам дитину в доброму стані

Продам дитину в доброму стані

Інформація про надзвичайну подію, від якої справді стає моторошно, днями заполонила інтернет. Напередодні у мережі супутникового телеканалу «Інтер–плюс» з’явилося есемес–повідомлення про те, що подружжя — 32–річний чоловік і 30–річна жінка — за 7,5 тисячі євро готове продати спільну дитину 2008 року народження.

Було «закрыто», стало «відчинено»

Було «закрыто», стало «відчинено»

Активісти руху «Не будь байдужим!» упевнені, що україномовні кіровоградці мають право отримувати всю необхідну інформацію рідною мовою. Тому 22 вересня пропонували власникам і працівникам крамниць обміняти російськомовні таблички на дверях «Открыто/Закрыто» на аналогічні україномовні.

Москаль проти Халіфату

Москаль проти Халіфату

Головний міліціянт Криму і заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль вимагає заборонити на території України діяльність міжнародної ісламської партії «Хізб ут–Тахрір» («Партія звільнення» в Україні офіційно не зареєстрована. — Авт.), організації мусульман–сунітів, мету якої вкотре задекларовано в Україні нещодавно в газеті «Відродження» за 15 вересня: «Метою «Хізб ут–Тахрір» є відродження ісламського способу життя шляхом встановлення ісламської дер­жави Халіфат, яка буде впроваджувати закони ісламу і розповсюджувати ісламський заклик по цілому світу для всього людства».

Свиняча «Каліфорнія»

Свиняча «Каліфорнія»

Цієї зими на українців чатуватимуть три штами грипу, із них два — сезонні «людські» («Брісбен А» і «Брісбен Б»), а третій — пандемічний А/Н1N1 «Каліфорнія» (так званий «свинячий грип»). «Світ кілька років ішов до пандемії грипу. Нині Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію у всьому світі, зокрема і в Україні», — зазначила перший заступник головного державного санітарного лікаря України Людмила Мухарська. Як повідомляє УНІАН, пані Мухарська закликала не боятися поняття «пандемія», оскільки в Україні ведуть серйозну роботу для запобігання поширення пандемічного грипу. По–перше, спеціалісти моніторять циркуляцію збудника, який може потрапити в нашу країну разом із людьми, які перетинають кордони. По–друге, український уряд уже підготував план підготовки до «зустрічі» вірусу, розрахований на три рівні безпеки. «Сьогодні ми перебуваємо на першому рівні, коли в країні фіксують поодинокі випадки, — зазначила Людмила Мухарська».

Токар проти мільйонера

Токар проти мільйонера

Токар 5–го розряду Леонід Немчонок виграв суд у свого роботодавця — власника Херсонського механічного заводу. 22 вересня рішенням Суворівського районного суду чоловіка не тільки поновлено на работі, він ще й отримав тисячу гривень компенсації за моральні збитки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У військкомату — довгі руки

У військкомату — довгі руки

Усім тим, кому медкомісія військкомату винесла вердикт «до служби придатний», але хто намагається уникнути цієї долі, напередодні осінньої призовної кампанії, яка стартує з 1 жовтня, продемонстрували всю серйозність наслідків «відкосу від армії». Двох юнаків, які «відкосили» від призову навесні цього року та восени минулого, таки затримали і засудили. Як повідомили «УМ» у прес–службі Генерального штабу Збройних сил України, за 2009 рік це перший випадок покарання за свідоме ухиляння від проходження строкової служби.

Всі статті рубрики